Đurović: Nedopustivo je da i nakon 19 godina ne znamo ko je naredio ubistvo Jovanovića

    4 meseca pre 287 pregleda Izvor: PV Informer

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović saopštila je da je nedopustivo da i nakon 19 godina, ne znamo ko je naredio ubistvo glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista „Dan“ Duška Jovanovića, te da ono predstavlja veliku prepreku za izgradnju pravne države Crne Gore.

„Kao čovjek koji je traganje za istinom smatrao svojom obavezom, Duško Jovanović je bio oličenje hrabrosti, dosljednosti i upornosti, a djela koja je ostavio iza sebe opominju nas da moramo nastaviti da se borimo za pravdu u ovom i svim ostalim slučajevima napada na novinare.

Izgovora više nema, te je neophodno kreirati uslove za stvaranje nezavisnih i profesionalnih institucija koje će dati odgovor na pitanje koje već 19 godina muči Crnu Goru.

Put do istine nije lak, ali je naša obaveza prema Dušku, njegovoj porodici i društvu u cjelini da pokažemo da niko ne može biti jači od države.

Slobode medija u Crnoj Gori neće biti dok se potpuno ne razriješi ubistvo Duška Jovanovića. Sigurna sam da će u vremenu pred nama slobodni i nezavisni pojedinci dati doprinos da izgradimo jake, nepristrasne i samostalne institucije, koje će nam i u ovom slučaju pomoći da dođemo do pravde, što nam je nasušno potrebno”, poručila je Đurović.