Đurović: Očekujemo da se ugovori potpisuju sa kanonskim crkvama

    5 dana pre 122 pregleda Izvor: Portal DAN

Ne dovodim u pitanje potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom i očekujem da skoro bude završeno potpisivanje, saopštila je predsjednica Skupštine Danijela Đurović večeras u emisiji „Argumenti“ na TVCG. 

– Očekujem da bude vrlo skoro završena kompletna procedura i završeno potpisivanje. Smatram da će vrlo brzo doći do potpisivanja Temeljnog ugovora- kazala je Đurović dodajući da ona nije gledala ugovor.

Govoreći o zakonima o Vladi i Skupštini, Đurović se nada da će biti usvojeni do kraja ove godine.

– Mislim da smo jedina zemlja u regionu koja nema te zakone. Prioritet je da se ta priča finalizira. U posljednjih godinu i po dana osjetili smo posljedice zbog toga što nemamo te zakone. Nadam se da će do kraja ove godine oba zakona biti u proceduri i biti usvojeni- kazala je predsjednica parlamenta.

Odgovarajući na pitanje da li je saglasna da se ugovor potpiše i sa Crnogorskom pravoslavnom crkvom (CPC), Đurović kaže da je to upitno.

– Sa SPC pregovori oko potpisivanja ugovora traju već 10 godina i mislim da je vrijeme da se završe. Što se tiče ostalih vjerskih zajednica, očekujemo da se ugovori potpisuju sa kanonskim crkvama. Sa te strane, vrlo je upitno potpisivanje ugovora sa CPC- rekla je predsjednica parlamenta.

Komentarišući Zakon o porijeklu imovine i da li misli da će isti podržati DPS, Đurović je rekla da vjeruje da i ta partija “želi da se zakon usvoji”.

– Svaki učesnik u parlamentu donosi samostalno svoje odluke. Ne vjerujem da DPS želi da nosi hipoteku nekog vremena ili pojedinaca, vjerujem da i oni žele da se zakon usvoji. I da i oni pokažu možda otklon od nekih ranijih praksi i postanu kredibilniji partner za neke buduće tokove i za neke buduće situacije. Na njima je odgovornost. Što se tiče SNP-a, mi ćemo ga podržati- zaključila je ona. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: