Đurović: Pelet do kraja jula 230 eura, građani da kupuju sada

    9 meseci pre 563 pregleda Izvor: adria.tv
foto: gov.me

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović kazao je u emisiji „Info plus“ na ADRIA televiziji da je ponosan na akciju „Stop inflaciji“ o kojoj se, kako je rekao,  priča širom regiona. On je najavio da će se akciji priključiti jedna osiguravajuća kuća, koja će dati 20 posto popusta na osiguranje domaćinstva i putno osiguranje.

Đurović navodi da se se javila i tri proizvođača peleta, kao i da do kraja jula traje akcija, pa tona košta 230 eura sa PDV-om.

– To je najjeftinija cijena do sada. Pozivam građane da kupuju sada, da ne čekaju oktrobar. Sad im je šansa – navodi Đurović.

Ministar ponavalja da očekuje rekordnu ljetnju sezonu, ako se, kako je rekao, po jutru dan poznaje.

On je pozvao izdavaoce privatnog smještaja da prijave svoje kapacitete i izađu iz sive zone.

– Kada nemate smještaj u hotelima, prirodno da se prelije u privatni smještaj. Oni koji regularno plaćaju poreze i takse želimo da budu zadovoljni. Oni koji su u suvoj zoni konačno treba da shvate da je potrebno da budu dio sistem i da plaćaju dažbine – navodi on.

Potrebano je, kakao kaže, da budu dio šire priče.

Ipak, dodaje da je to teško kontrolisati.

– Relano, to ne ide baš lako ali nadam se da će inspekcije podići borbenu gotovost, kontrolisati nelegalni smještaj puno bolje. Izadavaoci da idu u korak sa vremenom, da se prijave i fiskalizuju, a to nisu specijalni troškovi – poručuje Đurvić.

On navodi da su najveći problemi u Crnoj Gori putevi, aerodromi i čistoća.

– Čistoća je, moramo priznati, veliki problem. Moramo raditi na tome, raditi na pozivanju svijesti nas samih. Moramo da moramo da vodimo računa o našoj zemlji, da bude čista“, rekao je on, dodajući da se nešto mora pod hitno preduzeti u vezi sa crnogorskim aerodromima.

On je podsjetio da se radi bulevar od Jaza do Tivta, koji će olakšati protok saboraćaja na tom dijelu crnogorskog primorja.

– Radi se put Mateševo – Kolašin. Da je sreće, on bi bio urađen u sklopu autoputa, ali nije se vodilo račauna. Sada mora da se vodi računa, uveliko teku radovi, idemo korak po korak, iako bih kao ministar volio da to ide brže – zaključio je Đurović.