Đurović: URA će učiniti sve da Vlada ostane ekspertska i do kraja mandata

    1 sedmica pre 136 pregleda Izvor: pobjeda.me

Građanski pokret (GP) URA u potpunosti podržava aktuelnu Vladu da istraje do kraja mandata i sprovede reforme i učiniće sve da ona opstane na ekspertskom nivou, poručio je potpredsjednik te partije Goran Đurović.

On je kazao da je opcija manjinske Vlade postojala i nakon 30. avgusta prošle godine i da je Demokratska partija socijalista (DPS) to nudila 31. avgusta, ali da je URA odbila i ušla u koncept saradnje sa Demokratskim frontom (DF) i Demokratama za formiranje ekspertske Vlade.

Đurović je naveo da Vlada ima trenutno punu podršku URA-e da istraje do kraja mandata i sprovede reforme kako bi se 2024. godine ušlo u normalan, regularan izborni proces.

„Ako neko na silu hoće da uđe u ovu Vladu i samim tim je sruši, tada su sve opcije otvorene i karte su na stolu. Do tada GP URA podržava i učiniće sve da Vlada ostane i opstane na ekspertskom nivou“, kazao je Đurović u intervjuu agenciji MINA.

Za URA-u, kako je naveo, jedini mogući i prihvatljiv koncept je ekspertska vlada.

„Sve druge kombinacije za nas u ovom trenutku nijesu prihvatljive. Iz ne znam kojih razloga imamo i dalje intenzivan pritisak, prvenstveno od DF-a da se koncept mijenja, a to u ovom momentu za nas nije prihvatljivo“, kazao je Đurović.

On je ocijenio da je vlada bazirana na ekspertskom nivou u ovom trenutku razvoja društva i demokratije najbolji model.

„Šta će biti nakon sljedećih izbora, to je već otvorena priča. Nakon sljedećih izbora možemo da pričamo o političkoj i bilo kakvoj drugoj vladi“, dodao je Đurović.

On je poručio da u GP URA nijesu zatvoreni za reforme Vlade i dodao da nijedna vlada nije savršena, pa ni aktuelna.

Na pitanje da je moguće da Tužilački savjet (TS) bude izabran u novembru, Đurović je odgovorio da misli da je taj proces pri kraju i da će taj problem riješiti narednih dana.

„Samo nek nam upute poziv, naši poslanici će biti u Skupštini i glasaće za to. Nadamo se da je postignut dogovor i da ćemo vrlo brzo formirati TS“, kazao je Đurović.

On je podsjetio da su mnogo puta pozivali da se izabere to tijelo.

„Definitivno je da se mora što hitnije izabrati TS i kompletirati Ustavni sud da bi borba protiv kriminala i korupcije imala punu formu, da bi mogli da se daju jasni rezultati i da bi država mogla ubrzano da ide ka Evropskoj uniji (EU)“, poručio je Đurović.

On je, govoreći o rezultatima Vlade, naveo da se više diže fama o lošoj vladi, nego što ona to jeste.

„Vlada je isporučila značajne rezultate. U prvom redu, Vlada je 4. decembra zatekla nula vakcina. Nakon toga je obezbijedila dovoljan broj vakcina za građane Crne Gore“, kazao je Đurović.

Kako je rekao, Vlada, na čelu sa njenim potpredsejdnikom Dritanom Abazovićem, ušla je u hrabru borbu protiv kriminala i korupcije.

„Najavljene su i značajne ekonomske reforme u narednom periodu, tako da kada se to poveže, kada imate malo jasniju i objektivniju sliku, shvatićete da nije situacija toliko katastrofalna kao što je predstavljaju i da je Vlada isporučila određene rezultate“, naveo je Đurović.

On je kazao da im je u GP URA potpuno jasno zašto je DPS nakon 4. decembra krenuo da ruši Vladu.

„Oni su otišli u opoziciju i cilj svake opozicije je da sruši vladu. Ali zašto je DF krenuo da ruši ovu Vladu nakon 4. decembra, to nam do danas nije jasno“, rekao je Đurović.

On je kazao da se mora dati šansa aktuelnoj Vladi da „izgura“ mandat do kraja.

URA se, kako je naveo Đurović, odaziva na svaki poziv konstutuenata parlamentarne većine u cilju dijaloga.

On je rekao da je mnogo kadrova DF-a, po širini i dubini, prisutno u novoj Vladi, kroz upravne odbore, javna preduzeća, bordove direktora.

„Kada govore toliko loše o Vladi, govore i o njihovom ljudima koji upravljaju određenim vrlo značajnim državnim i javnim preduzećima“, kazao je Đurović.

Na pitanje na koji način se može riješiti politička kriza u Crnoj Gori, on je odgovorio da što se URA-e tiče, ona se može riješiti u narednih pet minuta i da oni nijesu nikakva prepreka za rješavanje ovakve situacije.

Najnovije vijesti

Zov sukanja

30. novembra 2021. 16:39

Uvoz šest puta veći od izvoza

30. novembra 2021. 09:46

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 29659 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 12964 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 12323 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12001 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 11807 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 11102 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 10524 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 10371 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 9085 pregleda
%d bloggers like this: