DNP Krivokapiću: Rekonstrukcija Vlade, nova Vlada ili izbori

    2 meseca pre 115 pregleda Izvor: cdm.me

Glavni odbor Demokratske narodne partije DNP je na današnjoj sjednici odlučio da se premijer Zdravko Krivokapić pozove na razgovor o prevazilaženju aktuelne političke krize na relaciji parlamentarna većina – Vlada i da mu se ponudi rekonstrukcija Vlade, u koju bi ušli političari iz stranaka koje podržavaju aktuelnu Vladu, a na čijem čelu bi ostao Krivokapić. Ukoliko premijer odbije takav modalitet – DNP bi inicirao izbor nove Vlade, sastavljene od aktuelne parlamentarne većine i stranaka manjinskih naroda, na čijem čelu ne bi bio Krivokapić.

“Vjerujući da ovako predloženi modalitet u potpunosti štiti interese građana koji su Koaliciji “Za budućnost Crne Gore” dali podršku, Glavni odbor je zadužio predsjednika partije i poslanike DNP-a da i po cijenu novih izbora, koje bi pripremila prelazna Vlada, istraju u ovim nastojanjima”, navode u DNP-u.

Kako dodaju, veći broj članova GO DNP je iskazao nepodijeljene stavove da su DNP i vladajuća koalicija dosad trpjeli brojne oblike marginalizacije od strane premijera, koji je ignorisao činjenično stanje da je, upravo zahvaljujući većinskim glasovima Koalicije “Za budućnost Crne Gore”, izabran za predsjednika Vlade.

Glavni odbor je na kraju sjednice iskazao snažnu podršku daljem radu i aktivnostima predsjednika DNP, Milana Kneževića.

Takođe, na današnjoj sjednici Predsjedništva Demokratske narodne partije, na lično insistiranje Kneževića, održano je tajno glasanje o njegovom povjerenju, na kom je dobio apsolutnu podršku svih članova Predsjedništva.

Najnovije vijesti

U nedjelju do 40 stepeni

31. jula 2021. 22:00

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 23441 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 10748 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 9215 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 8626 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8489 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 8118 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7694 pregleda
%d bloggers like this: