Dobar rezultat mladih atletičara Rudara na pojedinačnom pionirskom prvenstvu

  • 8 mjeseci pre
  • 157 pregleda
  • Izvor: portaltvpljevlja.me

Zahvaljujući odličnom radu atletskog kluba ,,Rudar“ sve više mladih Pljevljaka bira jednu od disciplina kraljice sportova za svoj omiljeni sport. Zato se u Pljevljima skoro svake godine pojavi novi mladi atletičar koji ostvari zapažene rezultate.

Teško da će ijedno talentovano dijete promaći oku iskusnog atletskog trenera Budimira Jestrovića a koliko je rad sa djecom kvalitetan najbolje pokazuju rezultati ostvareni na Državnim takmičenjima. Proteklog vikenda u Baru je održano pojedinačno pionirsko prvenstvo Crne Gore u atletici što je bila svojevrsna smotra crnogorske atletske budućnosti. Aleksa Bošković je u bacačkim disciplinama ostvario sjajan rezultat. Zlatne medalje pripale su mu u disciplinama kugla i disk dok je u disciplini koplje zauzeo treće mjesto. Na ovaj način mladi Bosković je potvrdio talenat i pred njim je sigurno uspješna karijera. U konkurenciji pionira medalju je osvojio i Vaso Dragaš koji je bio bronzani u skoku u vis.

Sa tri medalje okitila se i Ana Jestrović koja je osvojila srebro u bacanju kugle dok je dvije bronzane medalje dobila u disciplinama kugla i kladivo. Ana nastavlja da niže sjajne rezultate i slobodno se može reći da polako izrasta u jednu od najuspješnijih atletičarki Pljevalja ikada.

Pred klubom je još jedno takmičenje nakon čega slijedi kraj sezone na otvorenom ali će Rudar kao i svake godine uzeti učešće na jakim atletskim dvoranskim mitnzima.

Iz kluba su se zahvalili opštini Pljevlja na podršci.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.