Dobio godinu robije za šverc 600 kilograma marihuane

  • 2 mjeseca pre
  • 218 pregleda
  • Izvor: pobjeda.me

Viši sud prihvatio je sporazum kojim je Podgoričanin Zdravko Delibašić (54) priznao da je sa Nikolom Đokićem i Lindonom Camajem iz Albanije prokrijiumčario 600 kilograma marihuane u zapadnu Evropu.

Sutkinja Biljana Uskoković koja je odlučivala o ovom sporazumu o priznanu krivice prihvatila je i dogovor SDT-a i Delibašića da za ovo krivično djelo odleži godinu zatvora.

Camaju i Đokiću koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Spužu, sutkinja Vesna Pean sudiće im za stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje droge.

Delibašić je zajedno sa Camajem uhapšen 24. maja prošle godine u okviru međunarodne akcije ,,Martini” između Crne Gore i Njemačke.

Nikola Đokić, treći osumnjičeni za ista krivična djela, u trenutku hapšenja Camaja i Đokića nalazio se na izdržavanju kazne u ZIKS – u.

SDT je tada saopštilo da postoji osnovana sumnja da je ova kriminalna organizacija, osnovana početkom 2017. godine i da je krijumčarila oko 600 kilograma marihuane iz Albanije u zemlje zapadne Evrope – Njemačku, Belgiju i Austriju.

Saopštili su i da se u Njemačkoj, gdje je zaplijenjeno oko 200 kilograma marihuane, protiv više pripadnika ove kriminalne organizacije vodi krivični postupak zbog krivičnog djela organizovani kriminal.

Istražitelji tvrde da je sumnja da su Camaj, Delibašić i Đokić počinili ovo krivično djelo proizašla iz mjera tajnog nadzora koje su im dostavile kolege iz Njemačke, odnosno audio zapisa i transkripata telefonskih komunikacija okrivljenih i lica protiv kojih se vodi krivični postupak u toj državi.

Iz dokaznog materijala koji je prikupljen mjerama tajnog nadzora u Njemačkoj i Crnoj Gori proizilazi da je okrivljeni Camaj formirao ovu kriminalnu organizaciju.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.