Dobričanin: Milatović što prije da osnuje vlastiti pokret

    2 sedmice pre 286 pregleda Izvor: Srpska RTV

Poslanik Ujedinjene Crne Gore, doktor Vladimir Dobričanin, kazao je u emisiji “Sa Srpskom u centar” na Srpskoj RTV, da je jedino ova partija ta koja promoviše iste vrijednosti kao i 30. avgusta, te da Pokret Evropa Sad nije isti onaj koji je bio u toku predizborne kampanje.

On je naglasio da predsjednik države Jakov Milatović što prije treba da osnuje vlastiti pokret, jer, prema njegovim riječima, može da doprinese da politika u Crnoj Gori postane bolja.

Građani su umorni od političkih igranki, smatra Dobričanin. On ističe da je Pokret Evropa Sad danas potpuno drugačiji u odnosu na ono što je bio u toku predizborne kampanje.

„Jedna stvar je bila iznenađujuća odmah nakon izbora, a to je odabir partnera za koaliciju za buduću Vladu. Ujedinjena Crna Gora je prva rekla ne, u takvu vladu mi nećemo da uđemo. Mi smo se borili za taj 30. avgust, šta god on značio. On znači ne metodama bivšeg režima i bivšem režimu.“ kazao je on.

“Ljudi koji su sada na vlasti dovode kadrove koji su bili na listama DPS-a, SD-a, Bošnjačke stranke. Da li se sada to dodvoravamo Bošnjačkoj stranci i treba li da se dodvoravamo bilo kome?“, upitao je Dobričanin.

Ujedinjena Crna Gora trebala je da bude dio Vlade, istakao je Dobričanin, dodajući da su oni jedina politička partija koja promoviše iste vrijednosti kao i 30. avgusta, te da populističke politike neće voditi.

„Ova Vlada je stvorena u našem hramu, tri dana nakon što je Milojko Spajić objavio ovu Vladu. Gospodin Danilović je jako skroman čovjek koji to nikada ne bi rekao, ali on je bio tamo sa njim. Očigledno da je bilo najjaeftinije prodati Ujedinjenu Crnu Goru. Ne može nas niko da izbaci, ne može da nas ponizi. Pokušavali su to i mnogo jači, bolji i pametniji pa nisu uspjeli. Ujedinjena Crna Gora ima svoju politiku koja je prepoznata. Da li je ona malo ispred svog vremena, možda i jeste. Mi ismo ono što jesmo, ne varamo nikoga, ono što obećamo to i ispunimo. Kod nas nema apdejtova, Evrope sad 1, 2, 5, 0 itd.“ naglasio je on.

Milatović je pokazao da je predsjednik svih građana Crne Gore, ali to ne znači da on kao takav ne treba da ima svoju političku partiju, smatra Dobričanin.

„Ako ćemo sada da žrtvujemo Milatovića, da se više ne bavi politikom,nakon prestanka mandata mislim da će Crna Gora biti lišena čovjeka koji može da doprinese da ova politika postane bolja. Nemam ništa protiv da i sada Milatović izađe i da proklamuje svoj program, sve je to politika, mislim da Milatović to što prije treba da uradi“ kazao je on.

Dobričanin zaključuje da će Crna Gora dobiti IBAR prije ili kasnije i postati sledeća članica Evropske unije.