Dodik: Albanci plašeći svijet „srpskim svijetom“ lagano zaokružuju „albanski svijet“

    1 godina pre 256 pregleda Izvor: Srna

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da Aljbin Kurti nastavlja da destabilizuje prilike na Balkanu izbjegavajući međunarodne obaveze i iskrivljujući ne samo sadašnjost već i prošlost.

foto – twitter

Na pitanje Srne da prokomentariše Kurtijevu izjavu u kojoj je uporedio Republiku Srpsku i Zajednicu srpskih opština (ZSO) na sjeveru Kosova i Metihije i da je to način na koji Srbija stvara entitete na Balkanu kako bi formirala „srpski svijet“, Dodik je podsjetio da je ZSO dio Briselskog sporazuma koji Kurti ne želi da sprovede iako ima karakter međunarodne obaveze.

– Republika Srpska nije nastala kao odgovor manjine u BiH, već kao odgovor konstitutivnog naroda koji je vijekovima bio tu i ostaće tu. Takođe, Srbi na Kosovu i Metohiji nisu i ne mogu biti manjina jer su svoji na svome i tako će ostati. Jedino što je sve vrijeme bilo manjina i u okviru bivše Jugoslavije i današnje Srbije su Albanci koji plašeći svijet „srpskim svijetom“ lagano zaokružuju „albanski svijet“, rekao je Dodik.

On je naglasio da nema ništa protiv da se Kurti igra države, ali ne u Republici Srpskoj i ne u Srbiji, dodavši da je Albanija sasvim prostrana za jednog takvog manipulatora.