Dodik: Amerika je podvalila Srebrenicu, rezolucija bi podijelila BiH

    1 mesec pre 339 pregleda Izvor: RTCG

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da gotovo sa sigurnošću može da kaže da politički predstavnici država u UN, iza kojih stoji 5,5 milijardi ljudi, neće podržati rezoluciju o Srebrenici.

On je dodao i da će ta rezolucija „trajno podijeliti BiH“, ukoliko bude usvojena, upitavši šta raditi sa onima koji misle da su Srbi genocidni.

„Mi smo pripadnici i potomci jednog svijetlog, hrabrog, srpskog naroda koji je izdržao ono što nijedan drugi narod ovdje nije“, rekao je Dodik u Banjaluci, prenijela je Srna.

On je naglasio da je izabran da brani identitet srpskog naroda, da je izabran da ne ćuti već da govori.

„To što ćeš ti nama ovdje obezbijediti da u školskim programima napišemo to što vi hoćete, to samo može da bude vaš pusti san i ozbiljan nesporazum. Ne samo politički, nego istorijiski, a onda znači i nacionalni nesporazum“, rekao je Dodik.

Dodik je naveo da je Srebrenica „podvala“, napomenuvši da se zločin desio od 11. do 18. jula, a onda su u to „utrpali“ sve što su mogli i one koji su ranije poginuli, i one koji su poginuli u Zenici, a stavili su i žive ljude.

„To govori da je bila podvala, od početka smišljena jer je trebalo Americi, nekim drugima da pravdaju svoje bombradovanje, svoje rano priznanje BiH“, rekao je Dodik.