Dodik: Republika Srpska nije stvorena iz inata

    7 meseci pre 242 pregleda Izvor: RTS

„Formirali smo Republiku Srpsku jer želimo da budemo slobodni, a to i drugima želimo. Republika Srpska nije stvorena iz inata, već je to ostvarenje sna srpskog naroda, a naš cilj je mir“, poručio je Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na Svečanom defileu povodom Dana Republike Srpske.

On je istakao da je izuzetno ponosan što je bio na osnivačkoj skupštini Republike Srpske i što se već 30 godina bori za nju.

„To što ste se vi okupili ovde u tolikom broju je najbolji odgovor onima koji nas osporavaju, zabranjuju nam da slavimo 9. maj ili nam uvode sankcije“, poručio je Dodik okupljenima.

foto: Tanjug

On je naglasio da će Republika Srpska i dalje moći da računa na njega i njegove saradnike.

Cvijanović: Nikada nećemo odustati od Republike Srpske

Duboko verujem u Republiku Srpsku, u njene ljude i njene institucije i nikada nećemo odustati od Republike Srpske, poručila je danas u Banjaluci predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Ona je okupljenima rekla da je ponosna zbog toga što je toj poziciji upravo kada Republika Srpska slavi 30 godina postojanja.

„Veliko mi je srce kada vidim koliko je naših ljudi došlo danas ovde, okupilo se da iskaže svoje poštovanje prema našim ljudima koji nas čuvaju. To su pripadnidnici naše policije i MUP-a koji su isto tako došli da pokažu da smo svi mi zajedno Republika Srpska i da nikada nećemo odustati od toga da budemo Republika Srpska“, poručila je Cvijanovićeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: