Dojave o bombama na aerodromima u Podgorici i Tivtu ; ACG: Saobraćaj nije obustavljen, pojačane su kontrole

    11 meseci pre 315 pregleda Izvor: vijesti.me

Aerodromi Crne Gore saopštili su da su jutros poslije devet sati dobili određene prijetnje telefonskim putem, zbog čega su na aerodromima u Podgorici i Tivtu pojačane bezbjednosne provjere.

„U Podgorici je jedan avion vraćen na dodatnu kontrolu. Saobraćaj, međutim, za sad, nije obustavljen ni u Podgorici ni u Tivtu. U slučaju novih važnih informacija, ACG će o njima bez odlaganja informisati javnost“, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Iz Uprave policije je saopšteno da ih je osoblje aerodroma u Podgorici i Tivtu obavijestilo da su im upućeni telefonski pozivi, sa broja iz inostranstva, prijeteće sadržine u odnosu na bezbjednost vazduhoplova.

„Uprava policije u skladu sa utvrđenim procedurama preduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti, o čemu će javnost blagovremno biti obaviještena“, saopšteno je iz Uprave policije.

Zbog dojave o navodno postavljenoj bombi, ekipe za antidiverzantski pregled upućene su na podgorički aerodrom kako bi se otklonila svaka sumnja.

Službe aerodroma su saopštile pilotima aviona, koji su trebalo nakon 9 časova da slete u Golubovce i Tivat, da kruže iznad i sačekaju dok policija ne završi pregled.

U protekloj godini bilo je nekoliko serija lažnih dojava o postavljenim bombama u zgradama državnih institucija, školama…