Mali Oglasi
EXIT

Dokaz da je sve MOGUĆE: Prije deset mjeseci je postala MAJKA, a sada je OBORILA REKORD Juseina Bolta!

  • 2 mjeseca pre
  • 84 pregleda
  • Izvor: kolektiv.me

Prije samo deset mjeseci Allyson Felix, jedna od najpoznatijih svjetskih atletičarki, rodila je kćerkicu, a sada je oborila svjetski rekord.

Na Svjetskom prvenstvu u atletici koje se održava u Dohi učestvovala je u mješovitoj utrci 4 x 400 metara. Američki tim ne samo da je osvojio zlatnu medalju, već se Allyson upisala u istoriju. Postala je jedina sportistkinja koja je na svjetskim prvenstvima osvojila 12 zlatnih medalja, čime je nadmašila rekord koji je držao Usain Bolt.

Zbog preeklampsije koja joj je dijagnostikovana u trudnoći u novembru 2018. podvrgnuta je hitnom carskom rezu i u 32.nedelji trudnoće je rodila djevojčicu.

Foto: Instagram/iaaf_athletics

“Ako se i vratim sportu, i ako ne bude isto, ako ne uspijem peti put učestvovati na Olimpijskim igrama, znaću da sam se borila, da sam bila odlučna i dala sve od sebe. Ako ne prođe onako kako sam zamislila u glavi, to je u redu. Moram pokušati jer sam takva osoba”, izjavila je u decembru prošle godine za ESPN.

Foto: Instagram/af85

Ne samo da ide na Olimpijske igre, već je ovim posljednjim uspjehom i obaranjem svjetskog rekorda dokazala da je sve moguće.

Copyright © 2019 PV Informer. Sva prava zadržana.