Doktori, magistri, profesori,… Ovo su novoizabrani MINISTRI u Vladi premijera Krivokapića

    3 meseca pre 1228 pregleda Izvor: kolektiv.me

Novoizabrani premijer Zdravko Krivokapić vodiće 42. Vladu Crne Gore, zajedno sa potpredsjednikom Dritanom Abazovićem i 12 ministara.

Kolektiv vam donosi kratak pregled biografija novoizabanih ministara, koji će u naredne četiri godine voditi resore za koje su imenovani.

Ministarka javne uprave, digitalnih komunikacija i medija – mr Tamara Srzentić

Mr Tamara Srzentić, rođena na Cetinju, ima više od 15 godina iskustva u vladinoj reformi, vođenju politike i digitalne tranformacije. Diplomirala je na kalifornijskom Univerzitetu, a magistrirala na Univerzitetu Temple u Filadelfiji.

Ministarka zdravlja – dr Jelena Borovinić Bojović

Dr Jelena Borovinić Bojović načelnica je Odjeljenja pulmologije interne klinike u KCCG. Završila je Medicinski fakultet u Beogradu, a prije nego je specijalizirala internu medicine, karijeru je započela na Infektivnoj klinici.

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta – prof. dr Vesna Bratić

Prof. dr Vesna Bratić je rođena u Trebinju, i vanredna je profesorica na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Magistarske studije je završila na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gdje je 2012. godine i doktorirala.

Ministarka odbrane – prof. dr Olivera Injac

Prof. dr Olivera Injac je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Nikšiću 1999. godine, dok je na Fakultetu političkih nauka (FPN) završila postdiplomske studije, gdje je i magistrirala.

Injac je 2005. godine obranila doktorsku disertaciju.

Imala je priliku da se usavršava na Institutu za odbranu Ministarstva odbrane SAD, a radno iskustvo je između ostalog sticala i u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore, gdje je bila samostalni savjetnik – analitičar. Vanredni je profesor za grupu predmeta iz oblasti bezbjednosti, na Univerzitetu Donja Gorica.

Ministar finansija i socijalnog staranja – mr Milojko Spajić

Mr Milojko Spajić je magistar finansijskog inžinjeringa, a imao je priliku da radi na Vol Stritu, u Parizu, Tokiju i Singapuru.

Govori više svjetskih jezika.

Ministar unutrašnjih poslova – mr Sergej Sekulović

Mr Sergej Sekulović je magistar ljudskih prava, civilni aktivista, politički analitičar. Kada je bila Vlada izbornog povjerenja, Sekulović je bio savjetnik Borisa Marića, koji je u tom trenutku pokrivao resor Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Ministar ekonomskog razvoja – mr Jakov Milatović

Mr Jakov Milatović je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, nakon čega je magistrirao na prestižnom Oksfordu. Nagrađivan je kao najbolji student, a dobitnike je i brojnih stipendija. Iskustva je sticao radeći kao ekonomista u Evropskoj banci za obnovu i razvoj, a radni angažman je između ostalog imao i u Dojče banci u Frankfurtu.

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma – prof. dr Ranko Mitrović

Prof. dr Ranko Mitrović, redovni je profesor na Arhitektonskom fakultetu. Diplomirao je 1981. godine u Nišu na tamošnjem Arhitektonskom fakultetu. Doktorirao je na Tehničkom fakultetu u Novom Sadu, dok je na postdoktorskim studijama bio na Faculty of Architecture, at the University of Florida at Gainesville, Florida, u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 8. mart

7. marta 2021. 18:51

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 16092 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8199 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7354 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7019 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7014 pregleda