Doktorica iz DG oboljela od korone: “Borila sam se da zaštitim svakog građanina, ni ovo saznanje me neće spriječiti da nastavim tu borbu”

    4 sedmice pre 1605 pregleda Izvor: standard.co.me

Doktorica Ana Tomašević-Perović, specijalista porodične medicine, zaposlena u Domu zdravlja Danilovgrad, pozitivna je na korona virus. Doktorica Tomašević je osjetila potrebu obratiti se danilovgradskoj i crnogorskoj javnosti.

Njeno pismo, koje je objavio portal VolimDanilovgrad, prenosimo u cjelosti.

“Dragi moji sugrađani, imam ličnu, moralnu i profesionalnu obavezu da vam se obratim nakon stizanja zvaničnih rezultata, da smo moj suprug i ja pozitivni na koronavirus.

Od prije pojave i prvog slučaja u Crnoj Gori, počela je moja borba protiv ovog virusa. Na svakom mjestu sam se borila da zaštitim ne samo sebe, svoju porodicu, kolege, svoje pacijente, već svakog građanina ovog grada. Ne, ni ovo saznanje me neće spriječiti da nastavim tu borbu. Moja borba se nastavlja zbog svoje porodice i sebe, ali i zbog svih vas kojima sam sada potrebna.

Bila su mi prije 15 godina otvorena mnoga vrata, mnogi su željno čekali da uđem na njih, ali ja sam odabrala baš ova, od našeg Doma zdravlja i time odredila svoj profesionalni i lični put i ostala tu, da pomažem baš vama, mojim Danilovgrađanima. Zato vas sve molim, dajte sve od sebe, da ovo sve pobijedimo zajedno.

Pozivam vas sve na ličnu i kolektivnu odgovornost, jer ja sam primjer da se virus lako prenosi, koliko god bili obazrivi, odgovorni i pažljivi. Poštujte mjere NKT, čuvajte sebe i druge, jer samo tako, samo zajedno može Danilovgrad, Crna Gora i cijeli svijet pobijediti ovu epidemiju.

Dr. Ana Tomašević-Perović”

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6281 pregleda