DOKTORICI PRISLONIO PIŠTOLJ NA STOMAK I REKAO DA NE SMIJE DA MU DIRA PREDSJEDNIKA ĐUKANOVIĆA

    1 godina pre 1128 pregleda Izvor: Portal Press

Klinički toksikolog – doktor Sandra Đuranović prijavila je policiji Jovicu Obradovića, zaposlenog u Institutu za javno zdravlje (IJZ), zbog ugrožavanja bezbjednosti.

Prijavu je podnijela danas podgoričkoj policiji, opisujući na koji način joj je ugrožena bezbjednost. Tu informaciju je potvrdio za Portal RTCG i njen advokat Dalibor Kavarić.

Đuranović je jedini klinički toksikolog i stalno je zaposlena u Institutu za javno zdravlje. Prema podacima portala PRESS, ona ujedno radi i toksikološka vještačenja u policijskim predmetima.

“Dana 27. juna 2022. godine nakon 14 časova nalazila sam se u glavnom holu Instituta. Tom prilikom, s obzirom na moju situaciju u Institutu, i početak formiranja Centra za kontrolu trovanja Crne Gore naglas sam u šali prokomentarisala da se ništa ne radi kako treba, da sve treba da se okrene naopačke i dobro pretrese od strane Inspekcije rada, pa ako treba otići ću kod predsjednika Države. U tom trenutku mi je gospodin Jovica prišao i ispod svoje majice izvukao niklovani pištolj tetejac, i prislonio mi ga na stomak. Onda mi je uputio riječi: “Nećeš ti dirati mog predsjednika”. Ja sam mu na to odgovorila “To je i moj predsjednik , ionako treba da se sastanem s njim, vezano za Centar za kontrolu trovanja”, ispričala je Đuranović u policiji.

Ona tvrdi da je radnik Instituta Nikola Konatar bio prisutan i da je vidio ovaj događaj, a sve je zabilježio video nadzor.

“Ja sam nakon ovog događaja krenula u moju kancelariju, a Jovica je ušao za mnom. Pritom razgovarao je sa mnom kao da se ništa nije dogodilo. S obzirom na svu ovu situaciju, želim da naglasim da se ne osjećam bezbjedno i molim vas da preduzmete sve mjere i radnje iz vaše nadležnosti kako bi me zaštitili”, rekla je Đuranović.

Advokat Kavarić je kazao da očekuje hitnu i adekvatnu reakciju nadležnih organa.

“Gospođa Đuranović se osjeća ugorženo i apelujem da se preduzmu sve mjere i radnje”, kazao je Kavarić.