DOMAĆI RASTVOR ZA SUZBIJANJE KOROVA U BAŠTI

    1 godina pre 523 pregleda Izvor: stil.kurur.rs

foto: pixabay

Korov je najveća boljka svih onih koji rade u bašti, a sada postoji i rješenje kojim ćete ga lako uništiti bez štetnih hemikalija.

Svake godine se radujemo proljeću i sadnji trave, cvijeća u bašti, a onda se ponovo nađemo oči u oči sa najvećim neprijateljem – korovom.

Korov može da upropasti svaki travnjak, a često tome i sami doprinesemo zato što se ne pridržavamo osnovnih pravila za njegovo održavanje.

Za njegovo uklanjanje obično se koriste različite hemije, koje ni najmanje nisu dobre za naše zdravlje, ali došao je kraj i tome. Ako ne želite da koristite otrovne hemikalije za uništavanje korova, pokušajte sa jednostavnim sredstvom koje možete napraviti sami.

Za pripremu će vam biti potrebno:

  • 1 litar bijelog, alkoholnog sirćeta
  • 3 kašike soli
  • 3 kašike deterdženta sa sudove i
  • bočica sa raspršivačem.

Priprema:

Sipajte so u sirće i miješajte dok se ne rastopi pa dodajte deterdžent i sve sjedinite. Sipajte u bocu sa raspšivačem i prskajte po korovu. Najbolje je da to radite u podne, kad je sunce najjače.

Ovo sredstvo može da ubije i druge biljke a ne samo korov pa ga nemojte koristiti u cvjetnim lejama. Najbolje je za iskorijenjivanje neželjene trave na stazama, oko trotoara i drugih betonskih ili kamenih površina u dvorištu.