DPS: Današnjim odnosom predstavnika vlasti prema epidemiji, potpuno urušen autoritet zdravstvenih vlasti, ministarka da podnese ostavku

    1 mesec pre 260 pregleda Izvor: PV Informer

Danas su u Beranama premijer i članovi Vlade grubo prekršili sve epidemiološke mjere koje su prethodno propisali građanima, i u potpunosti urušili svoj i autoritet zdravstvenih vlasti u Crnoj Gori, smatraju iz DPS CG.

„Slika na kojoj se tiskaju predsjednik Vlade, njegovi ministri i poslanici vladajuće većine, kao i video snimak na kojem premijer Krivokapić, uzgred nevakcinisan, koristi kašiku za pričest u jeku epidemije u zemlji za rekordnim brojem zaraženih, najbolje govori ko čini ovu Vladu“, ističu iz DPS-a.

Današnji skandalozni događaj, uključujući i prenos vjerskog obreda na Parlamentarnom kanalu u sekularnoj, građanskoj državi, po DPS-u, potpuno je ogolio sistem vrijednosti koji zastupa aktuelna vlast.

„Građani ne mogu u pekaru po hljeb, bez maske i potvrde o vakcinaciji, a premijer i ministri mogu, i to na crkvene svečanosti koje se snimaju kamerama Javnog servisa, da bodu oči građanima. Oni koji treba najviše da vode računa o zdravlju građana, pretvorili su jedan vjerski čin u epidemiološku bombu. Svjesno su srušili zdravstveni sistem i potpuno izgubili legitimitet i pravo da traže od građana da poštuju mjere“, smatraju iz DPS CG.

Zbog svega navedenog, iz DPS CG zatražili su ostavku ministarke zdravlja jer je, kako navode, današnji događaj najbolji dokaz da ona i njen tim, nijesu u stanju da sprovedu zdravstvene mjere ni u svom najbližem okruženju.

„Od danas više ne postoji građanin Crne Gore kome nije jasno, da je za ovu Vladu vjerski fanatizam važniji od pokušaja suzbijanja epidemije i spašavanja ljudskih života“, zaključuju u saopštenju iz DPS CG.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27751 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11948 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11889 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11303 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10667 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 10065 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9527 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9302 pregleda
%d bloggers like this: