DPS: Ispitati kako to da trećina ministara u Vladi ima rezervnu državu

    1 mesec pre 109 pregleda Izvor: PV INFORMER

Iz DPS CG tvrde da trećina aktuelnih ministara, ima rezervnu domovinu pored Crne Gore, i svoje biračko pravo može da ostvaruje u njoj.

– Možda je predsjedniku Vlade biračko pravo irelevantno jer se tiče njemu manje važnog „zemaljskog svijeta“, ali bi makar ministar unutrašnjih poslova trebalo da počne da radi svoj posao, umjesto što se trudi da umanji procenat alkoholisanosti svog kolege iz Vlade, i relativizuje niz ozbiljnih krivičnih djela koja su u pomenutom slučaju napravljena, smatraju iz DPS-a.

Oni naglašavaju da bi u svakoj ozbiljnoj državi, podaci o dvostrukom biračkom pravu za visoke funkcionere, predstavljali ozbiljan prekršaj.

„Ali ne i kod nas. Jer, zahvaljujući aktuelnoj Vladi, Crna Gora je za manje od pola godine počela da nazaduje i da liči na sve osim na ozbiljan i uređen sistem. Ipak, ukoliko članovi Vlade misle kako će, pribjegavajući standardnoj praksi ćutnje, učiniti da ovo pitanje bude zaboravljeno – to se neće dogoditi. Nastavićemo da insistiramo na sankcionisanju ove, kao i brojnih drugih nezakonitosti iza kojih stoje članovi izvršne vlasti“, ističu iz DPS CG.

– Imajući u vidu sve dosadašnje postupke Vlade, oni i ne čude s obzirom da trećina ako ne i više ministara ima neku drugu domovinu, u Crnoj Gori su očigledno u prolazu i misiji destrukcije svega što čini temelje moderne i građanske države, zaključuju u saopštenju iz DPS CG.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 22204 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8415 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7814 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7642 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7605 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7377 pregleda
%d bloggers like this: