DPS: Ministarka zdravlja da ne zaobilazi istinu

    1 mesec pre 263 pregleda Izvor: PV Informer

– Današnji izostanak sa konferencije za medije ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović tumačimo kao pokušaj da izbjegne brojna pitanja koja se tiču kompleksne epidemiološke situacije i neizvjesne vakcinacije, saopštili su iz DPS-a.

„Izjava sekretara Ministarstva zdravlja da tek danas vidi “svijetlo na kraju tunela” po pitanju vakcina, u suprotnosti je sa onim što je ministarka samouvjereno najavila na posljednjem presu – da vakcine stižu krajem januara ili početkom februara“.

Sekretar je, po njima, na taj način demantovao ministarku i nametnuo zaključak da je ministarkina izjava bila zapravo blef, a da je potpuno nepoznato jesmo li sa bilo kojim proizvođačem potpisali ugovor i da li će vakcine u dogledno vrijeme stići u Crnu Goru.

– Činjenica da su granice otvorene za sve putnike bez ikakve kontrole, potpuno obesmišljava mjeru PCR testiranje putnika koji dolaze iz Velike Britanije, smatraju iz DPS-A.

Mutirani virus se, napominju iz DPS-a, pojavio u regionu, kao i u drugim zemljama Evrope i pitanje je samo kada, a ne kako će ući u Crnu Goru – ukoliko već nije – posebno kada se ima u vidu da je naša Vlada, u vrijeme kad cio svijet štiti svoje građane, širom otvorila vrata putnicima, a posredno i koronavirusima.

„Tim povodom, tražimo od ministarke Borovinić Bojović da ne zaobilazi istinu i da ne saopštava, u populističkom zanosu, poželjne informacije, već tačne, precizne i relevantne podatke o epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori i vakcinaciji u našoj državi, što očigledno do sada nije radila“, stoji na kraju saopštenja Demokratske partije socijalista.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 6. mart

5. marta 2021. 20:30

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 15929 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8186 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7345 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7002 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6985 pregleda