DPS: Ministarka zdravlja da se ne bude i tužilac, prijetnje nadležni da istraže

    3 sedmice pre 138 pregleda

– Iako je Demokratska partija socijalista principijelno i odgovorno osudila prijetnje upućene ministarki Borovinić-Bojović, njeni jučerašnji pokušaji da jeftinim populizmom uzurpira prostor koji joj je bio namijenjen kao javnoj djelatnici, samo je nastavak političkog intrigarenja čime se ministarka bavi od dana stupanja na funkciju,smatraju iz te partije.

Iz DPS CG ističu da ne znaju „kako je Jelena Borovinić Bojović između političkih poruka koje su saopštene na organima naše partije i prijetnji koje je dobila našla vezu, ali je takav čin samo još jedan u nizu politikantskih poteza ministarke zdravlja“. – Jeleni Borovinić Bojović iz DPS- poručuju da se okane prejudiciranja i pusti nadležnim organima da utvrde sve potrebne okolnosti.

„Jer, otkud uopšte predumišljaj da je prijetnja upućena iz političkih razloga? Da li je to, u krajnjem mogao biti i građanin koji je ogorčen katastrofalnim brojkama preminulih iz skorijeg perioda zbog ekspanzije Covid 19 ili srodnik  neke od njih, ili bilo ko drugi, ko smatra da su sramne prijetnje legitimne, jer godinama kao i kletve i ostali oblici agresije cirkulišu u javnom prostoru.“

Umjesto što se bavi istražnim i tužilačkim radnjama, DPS CG poručuje ministarki da se posveti poslovima matičnog ministarstva, koje se ne snalazi u uslovima pandemije. Njen rad je javan i podložan kritici.

– Naše ocjene njenih učinaka saopštavali smo javno i smatrali smo i smatramo da je nedorasla poslu koji obavlja, da je revanšizam postavila kao prioritet i da se prilično neuspješno bori protiv epidemije – o čemu najbolje svjedoči statistika zaraženih i preminulih – stavljajući politiku ispred struke, naglašavaju iz DPS-a.

„Bez obzira na njene postupke, prijetnje su nedopustiv način napada na jednu ličnost, i zato kao građanska partija, koja brani prava svakog pojedinca, zahtijevamo da se otkrije ko je, i pod kojim okolnostima prijetio ministarki“, zaključuju iz DPS CG.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20813 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8336 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7604 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7543 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7301 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7223 pregleda
%d bloggers like this: