DPS: Neodgovornom odlukom MZ povećalo epidemiološki rizik

    2 sedmice pre 216 pregleda Izvor: PV Informer

– Današnjim popuštanjem zdravstvenih mjera i dozvolom da se u našu zemlju može ući i bez PCR testa, Ministarstvo zdravlja je povećalo epidemiološki rizik i građane dovelo u još veću opasnost od širenja zaraze, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista.

Iz DPS-a ukazuju da u vrijeme kada evropske zemlje, u cilju zaštite sopstvenog stanovništva, imaju veoma restriktivne mjere za putnike, i ne dozvoljavaju ulazak na njihovu teritoriju bez PCR testa uz obavezan karantin, kada mnogi obustavljaju letove prema pojedinim destinacijama u strahu od mutiranog virusa koji se pojavio u nekim državama, Ministarstvo zdravlja CG donosi odluku da se u Crnu Goru ulazi bez bilo kakvih  zdravstvenih kontrola i restrikcija?!

„Imajući u vidu ovaj neodgovoran potez nadležnih, realno je očekivati da će, budući ulazak u Crnu Goru, bez postojećih zahtjeva i uslova, dovesti do povećanog širenja zaraze koronavirusa i izazvati opasne posljedice po zdravlje stanovništva“, mišljenje je DPS-a.

Posebno su, kako su saopštili, zabrinuti za zdravstvene radnike koji su na ivici izdržljivosti, jer već skoro godinu dana stoje na prvoj liniji fronta borbe protiv ovog virusa.

„Odsustvo kontrole na granicama, i potencijalni porast oboljelih, svakako će dodatno opteretiti naš zdravstveni sistem, i zaposlene u zdravstvu.“

– Sa zabrinutošću posmatramo razvoj situacije i pozivamo građane na maksimalnu opreznost, jer sada kada je nivo zaštite i prevencije dodatno snižen, svi moramo biti još obazriviji. Zato još jednom apelujemo na svijest građana kako bi se i pored manjka institucionalne zaštite, uspjeli sačuvati zdravlje i životi svih nas, zaključuju u saopštenju iz Demokratske partije socijalista.

Najnovije vijesti

Preminuo Jevrem Brković

24. januara 2021. 21:00

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13711 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8047 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7220 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6780 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6560 pregleda
%d bloggers like this: