DPS o napadima na pripadnike islamske vjeroispovijesti: Noću ih napadaju, a danju brane

    1 godina pre 706 pregleda Izvor: cdm.me

Demokratska partija socijalista najoštrije odbacuje optužbe novog lidera Demokratskog fronta Zdravka Krivokapića i njegovog duhovnog i političkog oca, mitropolit Amfilohije (uz Ahmadinedžada i Daku Davidovića) da DPS ovih dana kreira međunacionale provokacije, odnosno napade na pripadnike islamske vjere i njihove objekte u Pljevljima, saopšteno je iz DPS-a.

“Ovu optužbu smatramo za sramno prebacivanje odgovornosti za konstantno potpirivanje međunacionalnih i međuvjerskih sukoba, koje upravo dolazi sa adrese političkog bloka na čijem je čelu Krivokapić i ideologije velikosrpskog nacionalizma čiji je duhovnik Mitropolit. Oni po zadatku tragove tuđih, njima bliskih službi, pripisuju crnogorskim bezbjednosnim organima.

Optuživati DPS i Đukanovića za nepočinstva kao ova u Pljevljima, bilo bi isto kao optužiti Ben Guriona za Aušvic. Podsjećamo javnost i Amfilohija da je u crkvi na Sinjajevini, avgusta 2014, rekao za pripadnike islamske vjeroispovijesti da su “lažni ljudi, sa lažnom vjerom” i da je “duhovna smrt” koju su širili po Crnoj Gori “strašnija od ubijanja”, saopštili su iz DPS-a.

Iz DPS-a su kazali kako su ubijeđeni da su huligani koji napadaju ovih dana građane islamske vjere, zadojeni mržnjom poniklom na ovakvim i sličnim “duhovnim” učenjima mitropolita Amfilohija.

“Uostalom, svjedočili smo u prošlosti, šta se dešava kada se nacionalističko, ksenofobno i fašističko učenje sprovede u praksi.

Ovih dana i bivši lider DF Andrija Mandić je izašao iz ilegale da bi javnost prosvijetlio kako je vlast za uličarske incidente nabavila čak i mantije da bi glumila sveštenstvo, i majice da bi se pretvarali da su simpatizeri DF-a. To je isto kao da je rekao da se neko od naših još 2014. maskirao u Amfilohija i izgovorio one otrovne riječi bratomržnje, kako bi on rekao, na Sinjajevini, ali i na drugim mjestima, kuda god prođe sa svojom mantijom”, kazali su oni.

Možda se, kako kažu, profesoru Krivokapiću ne može ni zamjeriti, jer on priča samo ono što mu poture.

“Ali može to što je pristao na ulogu lutke na koncu koju povlače kad i kako im se svidi. Pozivamo Mandića da u dogovoru s Bečićem koji će mu uskoro biti formalni šef, organizuje svoje mlade i najavljene straže ovoga drugoga za zaštitu imovine Islamske zajednice u Pljevljima, da pohvataju počinioce i dokažu svoje bolesne optužbe. Biće ipak da su oni, odvojeno ili zajedno najnovije napade organizovali da bi Dritanu pokazali koliko stvarno vrijedi njegova riječ izgovorena u Pljevljima, i đe mu je mjesto”, dodaju iz DPS-a.

Oni zahtijevaju od državnih organa da zaštite mir i imovinu pripadnika manjinskih naroda i svih građana, da otkriju počinioce i prekinu ovu perfidnu igru u kojoj, kao u Pljevljima, pod okriljem noći napadaju ljude, a danju ih “brane”, da bi, uz sve ostalo, dali povoda svojim vođama za diskreditaciju DPS-a.

Najnovije vijesti

CEDIS: Milionski projekti u Podgorici

23. septembra 2021. 15:10

Sjutra predstavljanje novih mjera

23. septembra 2021. 12:47

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26240 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11657 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10894 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10268 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9462 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 8965 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8570 pregleda

Dječak se samo prekrstio i skočio

19. avgusta 2021. 8549 pregleda
%d bloggers like this: