DPS, SD i URA traže kontrolno saslušanje Novovića

    4 sedmice pre 288 pregleda Izvor: RTCG

Članovi Odbora za bezbjednost i odbranu iz redova DPS-a, SD-a i URE predali su u proceduru zahtjev za kontrolno saslušanje Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića.

Proceduru su potpisali Danijel Živković, Nikola Janović, Nikola Zirojević i Filip Adžić. 

„Imajući u vidu sadržaj tekstova na portalu Libertas press u kojima su objavljeni transkripti SKY komunikacije, a iz kojih se može zaključiti da se u Crnoj Gori stvarala mreža za krijumčarenje cigareta, te da se u razgovorima spominju sadašnji i dva bivša premijera smatramo neophodnim da se organizuje saslušanje Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića pred Odborom za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore“, piše u dopisu članova odbora. 

Oni tvrde da je javnost uznemirena činjenicom da tekstovi na portalu Libertas press ukazuju na ozbiljne optužbe o kriminalu.

„Vjerujemo da je u interesu svih građana da na saslušanju pred njihovim predstavnicima u parlamentu, predstavnici tužilaštva objasne njihovo nepostupanje po saznanjima da postoje sumnje na izvršenje više krivičnih djela. Građani treba da saznaju činjenice o radu institucija kroz parlament, a ne posredstvom medijskih nastupa glavnog SDT na privatnim televizijama, u kojima se istina čuje onoliko koliko to voditelj i njegov sagovornik dopuste. Saslušanje pred nadležnim odborom, korisno je i za instituciju SDT, jer bi glavni specijalni tužilac dobio priliku da javnosti objasni (ne)postupanje institucije na čijem je čelu“, zaključuje se u dopisu.