DPS: Spriječiti ratnog huškača i provokatora Malagurskog da u Nikšiću ponižava Crnu Goru

    1 dan pre 131 pregleda Izvor: PV INFORMER

Kako tvrde iz DPS CG, filmski propagandistički uradak, „Podijeljena zemlja“, srpskog, kako su ga nazvali, šoviniste i ratnog huškača Borisa Malagurskog, prema najavama trebalo bi da bude prikazan 19. juna u „Nikšićkom pozorištu“.

Nikšićki hram kulture, po DPS-u, ne smije biti mjesto prikazivanja i propagande opasnih i poraženih ideja i ideologija, koje direktno podrivaju koncept građanske Crne Gore. – Sijanju mržnje, lažima, izmišljotinama i opasnim manipulatorskim porukama, nije mjesto u Nikšiću a ni bilo gdje u Crnoj Gori, smatraju oni.

Lice koje je tvorac ovog sadržaja je, kako smatraju u DPS-u, plaćenik opskurnih krugova okupljenih oko ideje šovinizma prema svemu što ne pripada ideji „srpskog sveta“. – Najnoviji zadatak Malagurskog svodi se na provokaciju opasnim oružjem, filmskom propagandom kojom se izazivaju tenzije među građanima Crne Gore, ističu oni.

„Zato pozivamo upravu JU „Nikšićko pozorište“ da ne dozvoli prikazivanje ovog filma i sačuva dostojanstvo svoje ustanove. Takođe, pozivamo konstituente lokalne vlasti, GP URA i Demokrate, da na djelu, a ne samo demagoški pokažu svoju građansku profilaciju i spriječe prikazivanje ovog bestidnog sadržaja. Ukoliko to ne učine, još jednom će potvrditi da su i sami promoteri šovinizma i velikosrpskog nacionalizma, a DPS će se boriti, svim dozvoljenim sredstvima, da spriječi ovu provokaciju Malagurskog i njegovih mentora“, zaključili su u saopštenju.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 22194 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8415 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7814 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7641 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7605 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7377 pregleda
%d bloggers like this: