DPS: Sprječavanjem obuke Vojske nova vlast podriva nacionalnu bezbjednost

    4 dana pre 243 pregleda Izvor: cdm.me

Populističkim i politikantskim potezima, poput ovog današnjeg Abazovićevog na Sinjajevini, buduća vlast otvoreno sprječava Vojsku da obavlja svoje zadatke i dužnosti. Obuka i vježba koje su planirane ni u kom smislu ne bi narušile prirodni ambijent ovog područja i zato je svaka akcija sprječavanja aktivnosti Vojske Crne Gore ugrožavanje njene borbene gotovosti, a samim tim i podrivanje nacionalne bezbjednosti države i njenog kredibiliteta u okviru NATO saveza, saopštili su iz Demokratske partije socijalista.

Prema njihovim riječima, ne postoji vlast na svijetu koja sprječava svoju vojsku da vježba, sem izdajničkih kojima su vojske tuđih država bliže od sopstvenih.

“Nacionalni interes je da se Vojska Crne Gore usavršava i obučava, jer na taj način – uostalom kao što to rade odbrambene snage svih demokratskih država – brani nezavisnost, suverenost i teritoriju države, i izvršava dodijeljene misije i zadatke u skladu sa Ustavom i međunarodnim pravom”, poručuju iz DPS-a.

Podsjetimo, rukovodstvo Građanskog pokreta URA na čelu sa predsjednikom te partije Dritanom Abazovićem pridružilo se građanima  i  provelo noć na Sinjajevini, na mjestu na kom je Vojska planirala da izvede vojnu vježbu.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6783 pregleda