Др Дарио Вранеш, присуствовао централној прослави Дана слободе, јединства и српске заставе

    10 meseci pre 655 pregleda Izvor: pvportal.me

Предсједник Општине Пљевља, др Дарио Вранеш, присуствовао је централној прослави Дана слободе, јединства и српске заставе која је одржана у Нишу.

Присутнима су се обратили његова светост патријарх српски господин Порфирије, предсједник Републике Србије Александар Вучић и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Као један од представника Срба из Црне Горе и предсједник општине са већинским српским становништвом, др Вранеш је одржао састанке са министром за рад, запошљавања, борачка и социјална питања Николом Селаковићем и предсједником Покрајинске владе Војводине Игором Мировићем.

„Са господом Селаковићем и Мировићем имао сам заиста конструктивне састанке од којих ће, више сам него убијеђен, у времену пред нама грађани Пљеваља имати велике користи. Упознао сам их са ситуацијом у Пљевљима, природним ресурсима и фантастичним потенцијалима за улагање и отварање нових, производних радних мјеста. Они јако цијене Пљевља и наша искрена залагања за унапређење услова живота свих наших суграђана. Такође, похвалили су и наш труд који иде у правцу еманципације српске националне свијести и јединства српског народа“, саопштио је др Вранеш.

Од посебне важности за развој Општине Пљевља био је и састанак са градоначелницом Ниша, Драганом Сотировски, која је изразила велико задовољство што су свечаности присуствовали и представници Срба из Црне Горе.

„Ниш је град који доживљава убрзани инфраструктурни развој и један привредни препород који би требало да послужи свима као примјер. Градоначелница Сотировски нас је упознала да је у посљедњих неколико година у Нишу отворено око чак 30.000 радних мјеста, што је фантастичан податак. Вјерујемо да ће искуства која смо стекли у разговору са цијењеном градоначелницом и руководством града Ниша, као и конкретни модели сарадње коју ћемо, уз Божију помоћ, да реализујемо у наредном периоду, бити од велике важности у свим нашим напорима да од Пљеваља направимо један модеран и отворен град у који ће да се врате, прије свега, наши млади људи који своју перспективу траже у неким другим градовима у држави и региону“, рекао је др Вранеш и најавио званичну посјету Нишу од стране руководства Општине Пљевља.