Dr Mirha pljevaljska heroina, od početka novembra jedini doktor u Kovid odjelenju vojnog stacionara

    9 meseci pre 2043 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA –

U Opštoj Bolnici u Pljevljima već dugo fali ljekara i medicinskog osoblja, a nema ni centralni dovod kiseonika u Kovid odjelenju, bivšem vojnom stacionaru. Dr Mirha je od 15. septembra sa dr Markovićem liječila oboljele od Covid 19 na odjelenju na taj način što su se smjenjivali svako 15 dana. Sa njima su bile i tri medicinske sestre od kojih su neke tu iako su starije životne dobi i svjesne rizika od oboljevanja za rizične grupe.

Od početka novembra od kad je obolio dr Marković ova mlada doktorica je jedini doktor na ovom kovid odjelenju koja već puna dva mjeseca vodi borbu za ozdravljenje teških bolesnika i ne odustaje. Dr Mirhi sigurno mnogo nedostaje da zagrli svoje dijete koje ima svega 6 godina ali ne može da ide kući jer joj ljekarska etika ne dozvoljava da ostavi pacijente kojima je toliko neophodna i istovremeno dovede u rizik zdravlje svoje porodice. A zamjene za nju nema, da se malo odmori i psihički i fizički i posjeti svoju porodicu.

A obećanja ne nedostaje da će još neko od doktora iz pljevaljske bolnice ili drugih medicinskih centara doći u ispomoć da radi u kovid odjelenju i već tako iz mjeseca u mjesec. Očito da niko ne razmišlja o stalno prisutnom riziku za ovu mladu ženu koja je tu mjesecima sa teškim bolesnicima i o uticaju poslovično danonoćnog rada na njenu psihu i cjelokupno zdravstveno stanje. U međuvremenu je u ispomoć dobila još dvije medicinske sestre i jednog mladog medicinskog tehničara iz Priboja.

A pacijenata u Pljevljima od Covid 19, posebno u decembru sve više sa teškim obolenjima pluća i promjenjivim raspoloženjem bolesti. Teško je i zamisliti život mjesecima u teškim skafanderima i rizikom od zaraze. Zato za ovu mladu pljevaljsku heroinu stalno pristižu riječi hvale od njenih bivših pacijenata koje je uspješno liječila.

Prilikom posjete nove Ministarke zdravlja Opštoj bolnici u Pljevljima bila je prisutna i dr Mirha Hasanbegović koja je novoj ministarki izložila sve probleme sa kojima se susreću u svom radu i hroničnom nedostatku ljekara specijalista kao i ostalog medicinskog osoblja. Od nove ministarke koja je i lično poznaje prilikom njenog rada u KBC-u je dobila obećanje da će se više pažnje posvetiti pljevaljskoj bolnici.

Mlada doktorica iako je toliko dugo jedini doktor u kovid odjelenju i ne pomišlja da napusti svoje pacijente iako radi u vrlo teškim uslovima. Iz tog razloga ne smije ovo pljevaljsko društvo zaboraviti njen nemjerljiv doprinos zdravlju građana Pljevalja u vremenu koji rađa heroje.

Iako nismo mogli dobiti dr Mirhu i direktora bolnice, jer se ne javljaju na pozive, Redakcija portala je makar na ovaj način željela da da svoj doprinos i ukaže da rad i požrtvovanje ove mlade doktorice.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 27. septembar

26. septembra 2021. 23:12

Biografija vladike Metodija

26. septembra 2021. 19:17

SD Krivokapiću: Je li vas sramota?

26. septembra 2021. 17:07

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26391 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11671 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11017 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10373 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9598 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9066 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 8624 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8577 pregleda
%d bloggers like this: