Dragićević: Prva kiša ukazala na brojne nepravilnosti na auto-putu

    3 meseca pre 222 pregleda Izvor: RTCG

Prva jača kiša od otvaranja auto-puta, koji smo platili skoro milijardu eura, i problemi. Zbog jučerašnjih obilnih padavina, jedna saobraćajna traka u tunelu bila je u potpunosti prekrivena bujicom vode. Šta je uzrok poplavljenog tunela na auto-putu, ekipa TVCG nije uspjelada sazna od nadležnih.

Građanski aktivista Aleksandar Dragićević kaže da je javnost očekivala objašnjenje, budući da je prva kiša otkrila brojne nepravilnosti na auto-putu, pa se pita šta nas tek očekuje tokom zime. Kiša je podsjetila i na već poznati problem sa prokišnjavanje zgrade Aerodroma u Podgorici.

Voda uvijek nađe put. Tako je bilo i juče, kada su obilne padavine, ne prvi put, prodrle u zgradu Aerodroma Golubovci, pa su putnici bili suočeni s neprijatnim prizorom – kante u kojima se sakuplja kišnica, a morali su biti oprezni i zbog mokrog i klizavog poda.

Prokišnjava i nedavno završeni Muzički centar.

No, potok vode zbog kiše sinoć je otežao i saobraćanje kroz tunel na autoputu “Princeza Ksenija”. Bujica prljave vode gotovo da je prekrila jednu saobraćajnu traku.

TVCG je pokušala da iz Monteputa, firme koje upravlja autoputem, dobije odgovor šta je uzrok takvoj situaciji. Ipak, nijesu bili u mogućnosti da im daju izjavu.

Građanski aktivista Aleksandar Dragićević navodi da su nadležni bili u obavezi da odgovore javnosti:

„Mi smo danas očekivali bar neki odgovor od ministra, od Monteputa, makar ne javni. Tako da mi, kao građani, ne znamo šta se dešava“, kazao je Dragičević.

Televizija Crne Gore nezvanično saznaje da problem leži u dva odvoda, koja su bila začepljena. Tokom noći, problem je saniran, pa bujica kroz tunele danas nema.

No, nakon skoro milijardu uloženih eura i tri godine probijanja roka, postavlja se pitanje da li smo dobili kvalitetan autoput:

„Sada vidimo brojne nepravilnosti na auto-putu, poplave i nesigurnosti u tunelu. Šta nas tek očekuje zimi? Tek nas očekuju veći problemi s autoputem“, poručio je Dragičević.

A jedan koji još nije riješen je silazak s autoputa, sa strane Mateševa. Nakon nove, ravne ceste, prinuđeni ste da se vozite makadamom.

Mjerodavno je mišljenje, mnogo smeta. A kiša na površinu izbaci mnogo problema – jedan od njih je i zamućenje Tare usljed građevinskih radova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

PV Informer
%d bloggers like this: