Dramatično -Novih 38 pozitivnih na Covid 19 u Pljevljima

    4 sedmice pre 1695 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA

Situacija sa oboljelim u Pljevljima se dramatično pogoršava jer je po najnovijih podacima Instituta za javno zdravlje u jednom danu u Pljevljima registrovano novih 38 oboljelih građana, uz jedan novi smrtni slučaj. Najnoviji podaci uz one od proteklih nekoliko dana predstavljaju ogroman pritisak na zdravstvene radnike u Pljevljima i ono što je sigurno je da ako uskoro broj oboljelih ne krene silaznom linijom pitanje je koliko će zdravstvene službe moći uspješno odgovoriti na trenutnu epidemiološku situaciju u gradu.

U Pljevljima je broj oboljelih prema najnovijim podacima 178 uz 144 izliječenih i 12 preminulih građana što predstavlja novi dnevni rekord broja oboljelih u Pljevljima.

U večerašnjem obavještavanju građana u gradu zvučnim razglasom sa vatrogasnog vozila koje sprovodi Služba zaštite i spašavanja opštine Pljevlja pored obavještenja o broju novih oboljelih i umrlih, pored apela za poštovanje mjera, emitovano je i upozorenje da građani bez prijeke potrebe ne napuštaju svoje domove.

Redakcija portala “PV Informer” je u večernjim satima pokušala telefonskim putem kontaktirati direktora Opšte bolnice dr Lalovića i direktora Doma zdravlja dr Tursumovića ali se na telefonske pozive nisu odazivali.

Za sjutra u 10 časova je zakazana nova sjednica Opštinskog kriznog štaba i za očekivati je da u skladu sa novonastalom sve težom epidemiološkom situacijom i velikim brojem oboljelih u kratkom periodu, krizni štab u saradnji sa Nacionalnim kordinacionim tijelom donese konkretne mjere koje će dovesti do smanjenja broja oboljelih sugrađana.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6780 pregleda