DRAŠKOVIĆ: NAGRADA OSLOBOĐENJA NIKŠIĆA KRUNA KARIJERE I ŽIVOTA

    3 meseca pre 113 pregleda Izvor: Onogošt

Nagrada oslobođenja Nikšića kruna je moje karijere i života, kazao je bokser Ratko Drašković nakon jučerašnje odluke žirija da mu dodijeli prestižno opštinsko priznanje.

„Osjećam se vrlo ponosno i srećan sam što sam dobio Nagradu. Sve sam moguće nagrade dobio i na kraju moje karijere došla je ova nagrada. Želim da se zahvalim žiriju i direktoru RTNK koji je povukao svoju kandidaturu i pozvao žiri da glasaju za mene“, kazao je Drašković za portal Onogošt.

Žiri je većinom glasova donio odluku da se Nagrada dodijeli Draškoviću i Klubu dobrovoljnih davalaca krvi Sveti Sava.

“Draškoviću je nagrada pripala kao vrhunskom sportisti, čovjeku impresivne karijere i plemenitog srca“, saopšteno je iz Opštine.

Drašković je krajem prošle godine donirao bubreg sugrađanki Radmili Raičević.

Prvi put je ušao u ring 1981. godine. Tri godine kasnije bio je prvak Evrope u omladinskoj kategoriji, a bio je i šampion Balkana. U profesionalce je prešao 1990. godine, a na profesionalnom ringu imao je 50 mečeva i ostvario 35 pobjeda. Okitio se titulama u VBU i GNU verzijama. Posljednji meč je odboksovao 2018. godine.

Nagrada koja se tradicionalno uručuje na svečanoj sjednici Skupštine, 18. septembra na Dan oslobođenja Nikšića, dodjeljuje se za najbolje zasluge i postignute rezultate.

PV Informer
%d bloggers like this: