Druga strana ministra Kovača: Uživa u ronjenju i kajt surfingu

    1 godina pre 383 pregleda Izvor: RTNK

Malo ko u Crnoj Gori zna da se ministar pravde Marko Kovač u slobodno vrijeme bavi ekstremnim sportovima. Gostujući u emisiji „Bićete nacrtani“ na Televiziji Nikšić otkrio je svoju ljubav prema ronjenju i kajt surfingu.

– Volim sportove, hobije koji su vezani za more, prije svega. Od malih nogu, tj. od 15, 16 godina bavim se ronjenjem, nažalost poslednjih par godina nisam imao toliko vremena, ali to jeste jedna moja strast. U Ulcinju imamo ronilački klub koji nije više aktivan, ali aktivni su članovi i s vremena na vrijeme zaronimo u veće dubine, kazao je Kovač.

Govorio je i o kajt surfingu. Prema njegovim riječima, to je vrlo interesantan, opuštajući sport, u kojem čovjek pronalazi svoj mir.

– To je nešto što je poslednjih 10-15 godina uzelo maha, na Velikoj plaži, prije svega, mislim da je jedina plaža u Crnoj Gori koja dozvoljava kajt surfing. Poslednjih pet-šest godina takođe upražnjavam ovaj sport. Volim širinu, otvorenost, pučinu, i to je nešto što me posle radnih dana, nekad stresnih i napornih, vraća u život. Volim da odem na par dana i uhvatim dobar vjetar, navodi Kovač.

foto: RTNK

Dešava se, kako kaže, da vjetra nekad nema po 10-15 dana, ali onda naiđe bolji period.

Prošle godine igrom slučaja nisam stigao sem par puta, ali nadam se da ću ove godine makar krajem avgusta uhvatiti bolje vrijeme. To nije toliko fizički zahtjevan sport. Potrebna je kondicija, ali je tehnika u pitanju. Treba nekih godinu dana aktivnog bavljenja ovim sportom da biste ga savladali u potpunosti. Meni je problem bio da se vratim na isto mjesto odakle sam krenuo. Ali poslednjih par godina je to dosta bolje, zaključuje Kovač.