Država da pomogne rafterima

    4 meseca pre 279 pregleda Izvor: dan.co.me

Tarski rafteri ogorčeni su na državu, jer kako tvrde, osim neispunjenih obećanja, nije preduzeto ništa konkretno da im se pruži podrška u saniranju velike štete prouzrokovane usled pandemije virusa Kovid- 19.

-Što se tiče raftinga na Tari, ova sezona je doživjela potpuni krah. Doveden je u pitanje opstanak 15 firmi koje se bave raftingom. Pitanje je šta će biti sa skiperima koji su radili za nas, jer će radi sopstvenog opstanka morati da potraže drugi posao. Isto je sa vozačima kombija i džipova koji su nas opsluživali, s osobljem restorana gdje smo davali ručkove gostima. Izgubili smo svi, pa i država – kaže Veljko Ostojić, predsjednik Udruženja raftera i stanovništva NP Durmitor.

On navodi da su još od početka pandemije upućivali apel nadležnim državnim organima tražeći podršku. Podrška je izostala, a jedino su „dobijali” upozorenja o poštovanju mjera koje je propisivalo NKT.

-Za čitavu sezonu posla je bilo pet procenata u odnosu na prošlu godinu. Niko nas nije posjetio ni pitao treba li pomoć ili da nas bar sasluša. Dosta smo uložili u opremu, objekte, kombi i džip vozila, u obuku skipera i sad to treba sve da propadne i da ugasimo firme. Koliko smo porodica hranili i koliko doprinijeli budžetu ovih godina. Nijesmo dobili nijedan euro subvencija jer naše su firme, kako su nas oslovili, rekreativnog karaktera. Pitamo se što smo onda promovisali turizam Crne Gore i napravili rafting Tarom kao najatraktivniji proizvod u turizmu. Znamo da je pandemija pogodila čitav svijet, ali mislim da je Hrvatska odradila pravu stvar što je otvorila granice čitavu sezonu i bilo je popunjeno 95 odsto kapaciteta, a mi smo se „zakapijali” i kad je prošla sezona otvorili granice- ogorčeni su rafteri.

Jedino što im, kako ističu, preostaje je da dignu ruke od svega ili da rasprodaju opremu kako bi preživjeli. Krajnje tešku situaciju pogoršava i neizvjesnost šta će biti s idućom sezonom.

Najnovije vijesti

PROGNOZA VREMENA – 3. MART

2. marta 2021. 20:22

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 15732 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8174 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7336 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6981 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6954 pregleda
%d bloggers like this: