Državni stan u Zagrebu služio za prostituciju

  • 11 mjeseci pre
  • 243 pregleda

U jednom od državnih stanova u centru Zagreba pronađene su intimne igračke, ženski donji veš, alkohol i cigare i utvrđeno je da je on služio za prostituciju.

Veliki stan na trećem spratu na Trgu bana Jelačića besplatno je godinama koristila jedna osoba, prenosi HRT i dodaje da je to otkriveno nakon odluke Ministarstva državne uprave da se prekine sa praksom bespravnog raspolaganja državnom imovinom zbog koje je država gubila milijarde kuna.

U stan su službenici Ministarstva ušli na silu, a nakon otkrića različitih predmeta načelnik sektora za nekretnine Tomislav Volarević rekao je da se najvjerovatnije radilo o nedopuštenim djelatnostima, odnosno prostituciji.

U Ministarstvu državne imovine ističu da je Hrvatska zbog neuređenih odnosa sa korisnicima javnih nekretnina dosad izgubila više od milijardu kuna.

“Najveći problem su nesređene zemljišne knjige koje ne pružaju uvid u pravo stanje stvari na terenu i nažalost, kako svi znamo, još većina zgrada nije upisana u zemljišne knjige odnosno nije etažirana u skladu sa vlasništvu i drugim stvarnim pravima”, rekao je Volarević.

Izvor: CDM

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.