Durmitorka najbolja na Univerzitetu

    7 mjeseci pre 1332 pregleda Izvor: dan.co.me

U svečanoj sali rektorata Beogradskog univerziteta, na izmaku 2019. godine, održana je svečanost povodom proglašenja najboljih studenata Univerziteta, kojoj su prisustvovali brojni akademici, profesori Univerziteta, ugledni intelektualci i sveštenici Srpske pravoslavne crkve.

Laskavu titulu najbolje među najboljima, plaketu i novčanu nagradu dobila je Milica Durković koja je svih šest godina Medicinskog fakulteta u Beogradu završila s prosječnom ocjenom 10,00. Od kada je položila prijemni ispit za upis na fakultet kao najbolja do kraja studija polagala je ispite s desetkama i bila nagrađivana.

Nagrađena je i od predsjednika Srbije i uručena joj je specijalna stipedija kao perspektivnom studentu.

Milica ima objavljene naučne radove i njeno ime se nalazi u Svjetskoj naučnoj bazi u Americi.

Ova naočita Durmitorka, nastavlja porodičnu tradiciju od oca dr Dejana Durkovića i majke Jasmine, rođene Krstajić, koja je primarijus, doktor nauka i prvi klinički genetičar u Srbiji i naučni revizor u Americi za svoju naučnu oblast. Milica je uključena u borbu koju njena majka vodi za zdravo potomstvo, kao i u istraživanja katastrofalnih posledica NATO bombardovanja Srbije i Crne Gore.

Ona s ponosom ističe svoje durmitorsko porijeklo i svoju vezanost za 90-godišnjeg djeda Rada, sina Milića Krstajića, solunskog borca i nosioca brojnih odlikovanja za hrabrost stečenih tokom Balkanskih ratova i Prvog svjetskog rata.

Osim u nauci, Milica je prisutna u svim drugim sferama društvenog života i omiljena je u društvu.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6325 pregleda