Duško Šarić ide u kućni pritvor, jemstvo 800 hiljada eura

    2 sedmice pre 525 pregleda Izvor: RTCG

Poslije tri mjeseca provedenih u pritvoru Duško Šarić, rođeni brat Darka Šarića, ubuduće će na suđenje u postupku za planiranje ubistva i diskreditaciju svjedoka saradnika dolaziti od kuće.

Sudsko vijeće je odlučilo da optuženima Dušku Šariću i Milanu Vučiniću dosadašnje mjere pritvora zamijeni blažim, odnosno određivanjem kućnog pritvora uz jemstvo koje je njihova odbrana još ranije predlagala – za Šarića 800 hiljada eura, a za Vučinića 300 hiljada eura.

Ovo znači da će obojica iz pritvorskih jedinica izaći kada se formalno upiše hipoteka na nepokretnost.

Podsjetimo i Duško Šarić i Milan Vučinić predali su se srpskoj policiji 4. januara 2024, a do tada im se, kao optuženima u okviru kriminalne grupe Darka Šarića, sudilo u odsustvu i to u pomenutom postupku protiv Šarića i još 14 osoba koje se terete za planiranje ubistva i diskreditaciju svjedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Na prvom ročištu koje je održano nakon predaje Duška Šarića, on je pred sudom negirao izvršenje krivičnih djela za koja ga Tužilaštvo za organizovani kriminal optužuje.

U odbrani koju je iznosio kazao je da „ne priznaje navode optužnice“.

„Nijesam učinio nijedno krivično djelo koje mi se stavlja na teret. Nije mi ni najjasnije kako sam se našao na optužnici. Nijesam radio nikakva krivična djela. Nijesam član nikakve organizovane kriminalne grupe“, kazao je u svoju odbranu Duško Šarić.