Dva silovanja na Kosovu, uhapšen i maloljetnik

    2 godine pre 398 pregleda Izvor: KoSSev/DAN

U današnjem 24-časovnom policijskom izveštaju, zabilježena su nova dva odvojena slučaja silovanja, ovaj put prijavljena u Istoku i Klini. Uhapšena su dvojica muškaraca, od kojih jedan maloljetnik. Za obojicu tužilaštvo traži meru pritvora, javio je portal KoSSev.

Kako je saopštila policija, ženska osoba iz Istoka je seksualno zlostavljana prije oko mesec dana, ali je slučaj prijavila tek prije tri dana, navodi KoSSev.

Kako prenosi Gazeta Express, u pitanju je maloljetnica koja do sada iz straha nije prijavljivala slučaj. Ona se u policiji pojavila u pratnji svojih roditelja.

U vezi sa tim slučajem, policija je u nedelju uhapsila muškarca sa inicijalima M.Z.

– Po nalogu tužioca određen je pritvor osumnjičenom M.Z, zbog sumnje da je tokom proteklih mjesec dana silovao maloljetnicu iz opštine Istok. Takođe, tokom današnjeg dana, tužilac okrivljenog M.Z, podneće zahtjev za određivanje mjere pritvora Osnovnom sudu u Peći, saopšteno je potom iz tužilaštva, prenosi Gazeta Express.

Kada je u pitanju slučaj silovanja u Klini, prije dva dana je uhapšen maloljetni muškarac sa inicijalima F.Š, saopštila je Kosovska policija.

Iz tužilaštva navode da je i u ovom slučaju, izvršeno silovanje nad maloljetnicom.

– Tužilac je pritvorio osumnjičenog F.Š, pod sumnjom da je nanio povredu maloljetnika u opštini Klina. Osnovno tužilaštvo u Peći, Odjeljenje za maloletnike, podnijelo je danas zahtev okrivljenom (F.Š.) za određivanje mjere pritvora Osnovnom sudu u Peći, za krivično djelo „silovanje“ iz čl.227. Krivičnog zakonika Republike Kosovo, preciziraju iz tužilaštva, prenosi Gazeta Express.

Tužilaštvo poručuje da će povodom pomenutih krivičnih djela, Osnovno tužilaštvo u Peći, u koordinaciji sa svim relevantnim institucijama, preduzeti sve neophodne istražne radnje da se rasvijetle sve okolnosti.

Nova dva slučaja silovanja maloletnica dolaze u istom mjesecu kada je kosovsku i regionalnu javnost potresao slučaj višestrukog silovanja 11-godišnje djevojčice u Prištini, zbog kog je do sada više visokih funkcionera Kosovske policije podnijelo ostavku, odnosno razreijšeno dužnosti.

Neposredno nakon toga, prijavljen je još jedan slučaj silovanja maloljetnice – u Gnjilanu od strane dva odrasla muškarca.