DVA ZLATA U DRŽAVI SA SVJETSKOG ON LAJN KARATE TURNIRA ZA TAKMIČARE KARATE KLUBA „POTOCI“

  • 1 sedmica pre
  • 108 pregleda
  • Izvor: PV Informer

Karate Klub „POTOCI“ poštujući odluke Nacionalnog koordinacionog tijela za zaštitu od zaraznih bolesti i COVIDA 19, posle dva mjeseca “pauze” nastavlja sa radom.

U toku prekida rada, treneri u klubu Slavka i Ružica Maksimović  su bili u stalnom kontaktu sa svojim članovima i putem onalajn konekcije takmičari su mogli da nastave svoje treninge u kućnim uslovima.

Nakon popustanja prvih mjera zaštite od corona virusa i mogućnosti za individualnim treninzima i u manjim grupama,  Karate Klub „POTOCI“ nastavlja sa radom.

Prateći svjetske karate tokove i nastavak daljeg takmičenja, tri takmičara Kluba su učestvovala na elektronskom karate turniru  u katama Sportdata eTournament World Series – Kata #2 Arawaza “ koji je trajao od 13 – 23. Maja 2020.

Na turniru su učestvovali takmičari iz preko 50 država  i čitavog svijeta, a suđenje su obavljale Wkf sudije I najbolji svjetski kata takmičari. Nakon poslatog video snimka, pobjednik u meče je bio takmičar sa večim brojem bodova. U jednoj kategoriji je maxsimalno 32 takmičara. 

Takmičarka POTOKA, NEDA BELJKAŠ u kategoriji  U10 plasirala se u finale

U prvom meču imala je protivnicu iz Bjelorusije Glazgova Valeriyu koju je pobijedila sa 24,6 :22

U drugom  meču pobijedila  je takmičarku  Suzi Helena iz Poljske sa 24,2 : 21,7

U četvrtfinalu pobijedila je takmičarku Alenor Plingers iz Luksemburga sa 23,9 : 22,2

U polufinalnom meču pobijedila je takmičarku iz Španije Tedesco Pankova Emma rezultatom 24,7:23,8

U finalnom meču Neda je pobijedila takmičarku iz  Ujedinjenih Arapskih Emirata, rezulztatom 

23,6 : 23,5

Takmičar POTOKA, LUKA KLAČAR u kategoriji U12 

U prvom meču protiv Rusa Kravcov Romana rezultat je bio 23 : 22,6 u korist Luke,

U drugom meču pobijedio je Švajcarca Soliaryk Platona rezultatom 24,1 :22,3

U četvrtfinalu pobijedio je Italijana Spano Andrea rezultatom 23,7 : 23

U polufinalu pobijedio je  Francuza Perini Camil rezultat rezultatom 23,2 : 23

U finalnu Luka  je pobijedio takmičar iz Englaske rezultatom 24 : 23,7

  Takmičar POTOKA, DUŠAN BOROVIĆ u kategoriji U10 u prvom kolu pobijedio je Japanca Nagahori Tsubasu rezultatom 23,1 : 22,2

U drugom meču protiv Austijanca zadina Emila rezultat je bio identičan 23,1 :23,1 ali nakon preglasavanja rezultat je bio 3:2 u korist Austrijanca. Ovaj takmičar se plasirao u finale.

“Na početku takmičenja, nijesmo očekivali ovakav uspjeh, ali sada vidimo da smo na pravom putu, za velike rezultate. Ovo je jedno veliko iskustvo, i način  provjere takmičarskih sposobnosti naših takmičara, kao što smo vidjeli, u ovim mladim takmičarima ima dosta kvaliteta za velike ruzultate u budućnosti.” rekla je Slavka Maksimović, trener u klubu i selektor CG reprezentacije u katama.

Trener Ružica Maksimović , ne krije zadovoljstvo osvajanjem dva zlata na svjetskom nivou, kazala je da su od momenta ponovnog uspostavljanja trenažnog procesa, ovi takmičari radili svakodnevno i da će učestvovati na sledećem elektronskom takmičenju  “NEW GENERATION E -TOURNAMENT MONTENEGRO 2020” koji je suorganizator Karate klub “Pozitiva”iz Budve. Izuzetno smo zadovoljni postignutim rezultatom, koji nam daje vjetar u leđa za dalji rad.

Na ovom turniru učestvovaće 5 takmičara, Neda Beljkaš, Maša Malidžan, Lena Lončar, Dušan Borović i Luka Klačar.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.