Dvoje kineskih zvaničnika razriješeno zbog lošeg upravljanja zdravstvenom krizom

  • 2 mjeseca pre
  • 103 pregleda
  • Izvor: cdm.me

Kineske vlasti razriješile su dužnosti dvoje zvaničnika u provinciji Hubej, gdje je izbila epidemija koronavirusa u decembru, zbog lošeg upravljanja zdravstvenom krizom.

Odlukom odbora Komunističke partije Kine za Hubej funkcioner zdravstvene komisije Džang Đin i direktorka Liju Jingzi, razriješeni su dužnosti, javila je danas CCTV.

Ova odluka treba da umiri građane koji su izrazili nezadovoljstvo zbog načina na koji su vlasti reagovale na prve slučajve bolesti u Vuhanu.

Hubej je provincija koja je u središtu epidemije, sa 96 odsto od 1.000 registrovanih smrtnih slučajeva do danas i 74 odsto slučajeva kontaminacije.

Kineski predsjednik Si Đnping posjetio je danas zdravstveni centar u Pekingu i izrazio uvjerenje da će Kina dobiti rat protiv bolesti.

Si je apelovao na Kineze da slijede direktive partije i poručio da virus neće imati dugogočne posljedice po kinesku ekonomiju.

“Osnove kineskog dugoročnog ekonomskog razvoja ostaju nepromijenjene i uticaj nove epidemije na ekonomiju je kratkog vijeka”, rekao je Si, prenijela je agencija Sinhua.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.