Dvostruki ubica godinu i po u bjekstvu sa lažnim pasošem

    11 mjeseci pre 367 pregleda Izvor: dan.co.me

Inspektori podgoričke policije dobili su podatke u kojoj državi se krije Podgoričanin Marko Jovanović, koji se tereti da je 31. marta prošle godine u centru Podgorice ubio Miloša Šakovića, pri čemu je kao slučajna žrtva stradao Radivoje Jovanović. Kako „Dan“ saznaje, on je lociran u inostranstvu, a policija je saznala da je nakon bjekstva uzeo lažna dokumenta, a otkriveno je i pod kojim lažnim imenom se krije. Prema informacijama do kojih su došli inspektori, Jovanović koristi falsifikovana dokumenta u kojima je navedeno da je državljanin jedne od zemalja iz regiona. Zbog toga su crnogorski istražitelji intenzivirali saradnju sa kolegama iz inostranstva, kako bi Jovanović što prije bio lišen slobode.

Osim Marka Jovanovića, koji je u optužnici označen kao direktni egzekutor, optužnicom za dvostruko ubistvo u centru Podgorice obuhvaćeni su i Predrag i Janko Vukadinović, Kristina Brnović, Dragoljub Ćetković, Lazar Raičević, Đurađ Lončar, Arnel Mandić, Miloš Božović, Željko Đukić, Drago Vukčević, Balša Todorović, Radoš Popović, Smail Lekić, Aleksandar Dropo, Marko Rnković, Lidija Bulatović Tomo Orović. Na teret su im stavljena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, izazivanje opšte opasnosti i razbojništvo.

Marko Jovanović se tereti da je ubio Šakovića i Jovanovića, dok su braća Vukadinović optuženi da su doveli ubicu do centra grada i sačekali ga na određenoj lokaciji nakon izvršenja likvidacije. Vukadinovići se terete i da su vrbovali ostale članove kriminalne grupe.

Prema optužnici, okrivljeni Božović i Lekić su imali zadatak da postupaju po nalozima i uputstvima ostalih članova kriminalne organizacije i da učestvuju u skrivanju, prevozu i čuvanju vatrenog oružja i municije. Obaveza im je bila i da prodaju oružje, preuzimaju novac od prodaje i prenose poruke između članova kriminalne organizacije.

Šaković je ubijen 31. marta u centru Podgorice, a kao slučajna žrtva stradao je i Jovanović. Šaković je sjedio u lokalu „Forum“ u centru Podgorice. U njegovom društvu bili su njegova supruga i prijatelj sa ženom. Šaković je vidio kako Ulicom slobode iz pravca gradskog stadiona ide sumnjivi muškarac. Napadač je nosio kapu, a išao je pognute glave. U jednom momentu vidio je da sumnjivi muškarac, idući u njegovom pravcu, vadi pištolj i tako prolazi kroz masu ljudi koji su šetala gradom. Šaković je odmah ustao od stola i suprugu i prijatelje gurnuo sa strane kako bi ih spasio. Nakon toga je krenuo da bježi u pravcu taksi vozila koja su bila parkirana naspram lokala. Napadač je odmah potegao pištolj, iz kojeg je ispalio više hitaca u pravcu Šakovića. Jedan od hitaca pogodio je i Jovanovića, koji je u tom momentu sjedio za stolom do Šakovićevog.

Nedugo nakon pucnjave, obojica mladića su podlegli povredama. Ubica je pobjegao sa lica mjesta, ali je ubrzo identifikovan.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6015 pregleda