Ekonomista iz Zagreba uhapšen u Belgiji sa 2,7 tona kokaina

    10 meseci pre 332 pregleda Izvor: Jutarnji list/N1

Specijalna jedinica belgijske federalne policije uhapsila je 36-godišnjeg Zagrepčanina T.Š., inače diplomiranog ekonomistu koji je u Hrvatskoj vodio više firmi, zbog sumnji da je zajedno sa još nekoliko osoba raznih državljanstava, u tu zemlju dopremio pošiljku od 2,7 tona kokaina.

Prilikom racije na skladište, kokain koji je bio pakovan u vreće koje su upravo bile istovarene iz kontejnera, a koji je prije toga bio preuzet na terminalu luke u Antverpenu. Droga je zaplijenjena, a svi uhapšeni, njih dvadeseta su pritvoreni i protiv njih tamošnje državno tužilaštvo pokrenulo je istragu.

Riječ je o najvećoj pojedinačnoj zaplijeni kokaina za koju se ikad sumnjiči nekog hrvatskog državljanina. Zajedno s T.Š., uhapšeni su državljani Belgije, Holandije, Jermenije, Litvanije, Maroka i Ukrajine, a belgijska policija, naravno, nije otkrila pod kojim se oklnostima ovo šaroliko društvo sastalo, prenosi Jutarnji list.

Nakon što je kontejner prevezen u jedno skladište, policija ga je okružila, a zatim, u jutarnjim satima prošlog ponedjeljka, upala u skladište, gdje su na istovaru droge našli ukupno 11 muškaraca i jednog maloljetnika, a među njima i T.Š.-a.

Hrvatska policija je, kako nezvanično saznaje Jutarnji, od strane svojih belgijskih kolega izvještena o hapšenju T.Š. Inače, T.Š. je osoba koja u Hrvatskoj nikad nije bila krivično niti prekršajno gonjena, već je upravljao ili imao nekoliko manjih firmi, a u mladim danima uspješno se bavio malim fudbalo te je igrao na nekoliko turnira.