Ekspertska Vlada će trajati najviše godinu

    11 meseci pre 546 pregleda Izvor: trcg.me

Mandatar Zdravko Krivokapić je, na današnjem sastanku sa liderima pobjedničkih koalicija, ponudio da ekspertska vlada koju će predvoditi traje od 200 dana do najviše godinu, a treba da pripremi prve fer i slobodne izbore. To je saopštio jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

Mandić je, u emisiji „Argumenti“ RTCG, poručio da se na današnji dan, predstavnici nove većine u parlamentu i mandatar, iz obaveze prema preminulom mitropolitu Amfilohiju, nijesu mogli sastati, a da ne postignu neki dogovor.

„Ponosan sam što smo uspjeli da nađemo neko rješenje koje će omogućiti da Crna Gora dobije Vladu. To rješenje nije onako kako smo zamišljali mi iz DF-a, ali je važno da građani znaju da će uskoro biti konstituisana Vlada, da će biti sastavljena od 12 ministarstava i mandatara kao predsjednika. Ministri će biti nestranačke ličnosti, neće pripadati nijednoj stranci“, rekao je Mandić.

Po predlogu mandatara, Vlada će imati samo premijera, dok neće biti potpredsjednika.

„Vlada treba da bude prelazna, treba da pokuša da bude reformska“, rekao je Mandić.

Vlada će biti reformska i mandatar je predložio da traje 200 dana, ili najviše godinu, a treba da pripremi prve fer i slobodne izbore, kaže Mandić.

„Onda se ide na nove parlamentarne izbore, jer ćemo imati ambijent u kojem će svakako svi moći slobodno da se izjasne“, kazao je Mandić.

Mandić je ocijenio kako nijedna ambasada nije učestvovala na izborima i pitao zašto se sada neko oglašava u postupku formiranja vlade.

„Danas imamo nezavisnu Crnu Goru gdje vladu sastavlja nekoliko oligarha i nekoliko ambasada“, ocijenio je Mandić.

Jedan od lidera DF-a je poručio da je režim Mila Đukanovića pobijeđen 30. avgusta, ali da slijede novi izazovi.

„Ovo je sad jedna nova borba kako da se Crna Gora otme iz ruku tajkuna druge porodice koja želi da zamijeni prvu porodicu, kako da se otme iz uticaja stranih ambasada“, rekao je Mandić.

Demokratski front će, kako kaže, tražiti od nove Vlade da se rješavaju posebno pitanja borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Mandić je, na početku emisije, kazao da vjerujući narod traži od aktuelne Vlade da proglasi Dan žalosti povodom smrti mitropolita Amfilohija jer se, kako navodi, Crna Gora oprašta od jednog od svojih najvećih sinova.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26441 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11677 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11062 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10420 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9645 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9111 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 8661 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8579 pregleda
%d bloggers like this: