Energetskim bilansom je predviđena proizvodnja 4,15 miliona tona uglja, od čega 95 do 97 u Rudniku uglja

    3 godine pre 463 pregleda

Energetskim bilansom je predviđena i proizvodnja 4,15 miliona tona uglja, od čega 95 do 97 odsto u pljevaljskom, a ostatak u Rudniku Berane. Planirana proizvodnja u tom objektu je 50.000 tona godišnje.

Kop Rudnika uglja Pljevlja

“Plan proizvodnje u Rudniku uglja Pljevlja za period od 2020. do 2022. godine urađen je na osnovu planiranog režima rada Termoelektrane Pljevlja, tokom i poslije ekološke rekonstrukcije. Proizvodnja će se isključivo odvijati iz centralnog dijela površinskog kopa Potrlica, u najdubljem dijelu kopa, sa koeficijentom otkrivke znatno većim od prosječnog koeficijenta”, navodi se u odluci.

Ukazano je i da su detaljno analizirani faktori koji utiču na proizvodnju na kopovima, a sagledana je i tehnička ispravnost rudarske mehanizacije i opreme, kapaciteta, analize troškova energije i materijala u prethodnom periodu, kao i stvaranja uslova za nesmetan rad. Energetskim bilansom se navodi i da je od ukupnih količina uglja za široku potrošnju, za izvoz predviđeno oko deset odsto od proizvedenog, od čega van Crne Gore 345.000 tona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: