EPCG do kraja godine produžila akciju Podijelimo teret

    2 meseca pre 152 pregleda Izvor: cdm.me

Elektroprivreda Crne Gore je, zvog velikog interesovanja potrošača, odlučila da akciju Podijelimo teret 8, koja je trebalo da traje do 31. oktobra, produži do kraja ove godine, saopšteno je iz kompanije.

U EPCG su kazali da je oko 7.700 kupaca potpisalo sporazum o otplati duga po povlašćenim uslovima, od čega njih 700 tokom novembra, nakon produžetka akcije.

“EPCG od 1. novembra realizuje i akciju ”Za čist račun 2” u kojoj se pravnim licima koja imaju dug po osnovu utrošene eletrične energije, za početak nudi da 30 odsto duga otplate u narednih 30 mjeseci, u fiksnim mjesečnim ratama. Tokom novembra, akciji se priključilo 130 potrošača iz ove kategorije”, rekli su državnoj energetskoj kompaniji.

Oni su naveli da je akcija “Podijelimo teret” namijenjena jsvim kupcima koji pripadaju grupi potrošnje “domaćinstva”, a imaju dugovanja po osnovu računa za električnu energiju.

“Akciji se mogu priključiti sva domaćinstva koja imaju dug, bez obzira na iznos, a koja žele da svoje obaveze izmire po izuzetno povoljnim uslovima: otplata u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu

od 20 eura, izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje Sporazum i obustava obračuna zatezne kamate. Jedini uslov za priključenje akciji u decembru je da iznos uplata u prethodna tri mjeseca (septembar, oktobar i novembar) bude jednak ili veći od računa za oktobar i da do kraja decembra bude plaćena novembarska faktura”, objasnili su u EPCG, dodajući da se u akciju “Za čist račun 2” mogu uključiti sve kompanije koja imaju više od tri neplaćene fakture za utrošenu električnu energiju, bez obzira na visinu dugovanja. Uslov je da kompanije plate posljednji račun i potpišu Sporazum o izvršavanju obaveza po povoljnim uslovima. Akcija traje do 31. januara 2021. godine.

“Potpisivanjem sporazuma pravna lica ostvaruju niz povoljnosti. Prije svega, u prvih 30 mjeseci trajanja sporazuma biće u obavezi da u 30 mjesečnih, fiksnih rata izmire

30 odsto duga. Uz mjesečnu ratu, potrebno je plaćati i tekući račun. Druga povoljnost za pravna lica koja odluče da se priključe akciji je što im se, dok poštuju obaveze iz sporazuma, neće obračunavati zatezna kamata na postojeći dug. Takođe, dok se poštuje sporazum, pravna lica su izuzeta od isključenja sa distributivne mreže i mjera prinudne naplate”, objasnili su u EPCG.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13604 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8042 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7217 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6774 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6549 pregleda
%d bloggers like this: