EPCG donirala 36.300 eura Klinici za ginekologiju i akušerstvo

    1 mesec pre 146 pregleda Izvor: EPCG

U ponedjeljak, 16. maja 2022. godine, u Podgorici je potpisan ugovor o donaciji između Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), kojim je predviđeno da EPCG, shodno Odluci Odbora direktora, opredijeli 36.300 EUR za nabavku ultrazvučnog aparata za potrebe Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

Potpisnici Ugovora su izvršni direktor EPCG (Nikola Rovčanin) i direktorica KCCG (dr Ljiljana Radulović), a ceremoniji su prisustvovali i član Odbora direktora EPCG (Milun Božović) i direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo (Dr Srđan Medan).

Izvršni direktor EPCG, Nikola Rovčanin, izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je Kompanija, zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima u prethodnom periodu, u mogućnosti da pomaže razvoj i osavremenjivanje kapaciteta najvažnijih institucija u Crnoj Gori, a posebno mjesto u tom pogledu, bez ikakve sumnje, zauzima KCCG.

„Naše strateško opredjeljenje podrazumijeva društveno odgovorno poslovanje, a siguran sam da nema bolje potvrde odlučnosti da se djeluje na taj način od ovakvih aranžmana. Donacija Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Crne Gore pokazatelj je jasno razvijene svijesti da nema zdravog napretka nijedne kompanije, pa ni EPCG, ukoliko se ne radi na poboljšanju stanja u drugim segmentima društva. Takođe, ozbiljnost rada u KCCG nas ohrabruje da nastavimo saradnju, jer smo tako sigurni da sredstva idu u prave ruke te da će biti od koristi svim građanima Crne Gore“, naglasio je Rovčanin.

Apostrofirajući značaj ove donacije za instituciju na čijem je čelu, dr Radulović je istakla:

„Klinički centar Crne Gore je zahvalan Elektroprivredi Crne Gore zbog izuzetnog sluha za potrebe pacijenata najveće zdravstvene ustanove u našoj zemlji. Ovoga puta, zahvaljujući Elektroprivredi, jačamo tehničke kapacitete Klinike za ginekologiju i akušerstvo. Ultrazvučni aparat, koji će biti treći na ovoj klinici, unaprijediće i ubrzaće pružanje zdravstvenih usluga u KCCG. Ovo je posebno važno jer u kontinuitetu iz naših sredstava, ali i zahvaljujući donacijama, moramo da obnavljamo opremu koja je u najvećem broju slučajeva, nažalost, davno zastarjela. Još jednom zahvaljujemo Elektroprivredi Crne Gore uz nadu da će KCCG ostati u vrhu prioriteta kada je posrijedi društveno odgovoran rad.”

Ovaj ugovor, kao potvrda odlične saradnje između EPCG i KCCG, predstavlja nastavak misije naše najveće energetske kompanije i osnaživanja kapaciteta najvažnije zdravstvene ustanove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: