EPCG donirala pljevaljskoj bolnici 15.000 evra

    6 dana pre 635 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA –

Elektroprivreda Crne Gore donirala je Opštoj bolnici Pljevlja 15.000 evra saznali smo od Nikole Rovčanina,izvršnog direktora EPCG. Donacija je namijenjena za instalaciju sistema centralnog dovoda kiseonika za potrebe Covid bolnice, koji je od izuzetnog značaja za unapređenje liječenja pacijenata.

“Od EPCG, kao nacionalne kompanije, očekuje se da doprinese društvenoj zajednici, pogotovo kada se građani i država nalaze u specifičnoj situaciji, kakva je pandemija COVID 19. Pljevlja su vrlo značajna karika crnogorskog energetskog lanca i posebno mi je zadovoljstvo da baš bolnici u Pljevljima bude usmjerena prva donacija od mog postavljenja za izvršnog direktora kompanije. Nadam se da će naša podrška doprinijeti bržem i lakšem oporavku pacijenata, ali i donekle olakšati rad svakodnevni rad zdravstvenim radnicima. EPCG mora pokazivati senzibilitet za društveno odgovorno poslovanje i društveno odgovorne prakse, kao dio dugoročne poslovne strategije, naročito kada su u pitanje naše javne zdravstvene ustanove kojima je podrška neophodna zbog dugotrajne borbe sa pandemijom Covid 19“, kazao je Nikola Rovčanin, izvršni direktor EPCG, prilikom potpisivanja ugovora o donaciji.

donacija EPCG

Direktor Opšte bolnice Pljevlja, dr Saša Grbović, zahvalio je Elektroprivredi na vrijednoj donaciji. 

“Interno odjeljenje s odsjekom za Infektivne bolesti je cjelokupno opredijeljeno za Covid bolnicu. Kako pandemija već dugo traje, a sve je više pacijenata sa težom kliničkom slikom, sve je veća i potreba za kiseoničkom potporom. Do sada se potpora s kiseonikom pružala preko boca s kiseonikom a koji su zbog udaljenosti za nabavku i transport iziskivali velike troškove za našu ustanovu. Pomoć Elektrprivrede za instalaciju sistema centralnog dovoda kiseonika za potrebe Covid bolnice, od nemjernljivog je značaja u ovom trenutku za našu bolnicu i naš grad“, kazao je Grbović.

Rovčanin je naglasio i da će se, dok on bude na čelu kompanije, kroz strateško, dugoročno djelovanje posebna pažnja posvetiti podršci društvenoj zajednici, kako u zdravstvu, tako i u drugim oblastima od značaja za njen razvoj, kako na lokalnom, tako i nacionalnom nivou.

nikola i Saša 2

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 13. april

12. aprila 2021. 20:30

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20046 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8285 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7471 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7386 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7245 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7037 pregleda
%d bloggers like this: