EPCG: Nadležni u TE “Pljevlja” nisu vršili nikakvu aktivnost na ventilima

    3 godine pre 458 pregleda

Nakon informacije o ekološkom incidentu u rijeci Ćehotina, predstavnci EPCG i menadžmenta termoelektrane, odmah su obišli teren i još jednom, nakon detaljne analize, utvrdili da nadležni u TE “Pljevlja” nisu vršili nikakvu aktivnost na ventilima koji konstrolišu ispuštanje materija u rijeku Vezišnicu a koja se uliva u Ćehotinu – saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

”Od nadležne inspekcije očekujemo precizne informacije o razlogu zamućenja rijeke i uginuća ribe kao i procesuiranja slučaja. Takodje će i EPCG podići krivičnu prijavu protiv jednog ili više NN lica zbog sumnje da su manipulisali pomenutim ventilom koji se nalazi van kruga termoeletrane”, navodi se u saopštenju EPCG-a.

Oni smatraju da je simptomatično i to da se incident upravo desava u periodu raspisivanja tendera za ekološku rekontrukciju termoelektrane čime će biti isključena bilo kakva mogućnost ovakvih i sličnih incidenata.

”Bez obzira na ishod istrage Elektroprivreda će u saradnji sa nadležnim institucijama i zajedno sa SRK “Lipljen”, sa kojim imamo intenzivnu sardnju, opredijeliti sredstva za saniranje ovog ekološkog incidenta sve u cilju povećanja i očuvanju ribljeg fonda pljevaljskih rijeka”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: