EPCG: Prihvaćena ostavka Šestovića

    2 godine pre 1209 pregleda Izvor: RTCG

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) je prihvatio ostavku direktora TE „Pljevlja“ Vladimira Šestovića, zbog ekološkog akcidenta na vodotoku Vezišnice i Ćehotine.

„Elektroprivreda Crne Gore izražava duboko žaljenje zbog ekološkog akcidenta na vodotoku Vezišnice i Ćehotine 04. jula ove godine i iskreno se izvinjava građanima Pljevalja i cjelokupnoj javnosti zbog tog nemilog događaja, kao i neadekvatnog informisanja javnosti o cijelom slučaju“, navode u saopštenju.

Odbor direktora je, kako navode,  analizirao aktuelnu situaciju u TE „Pljevlja“, njene uzroke i posljedice na vanrednoj sjednici, održanoj u skladu sa zaključcima Vlade Crne Gore.

„Odbor je, i pored činjenica koje ne ukazuju na bilo kakvo nestručno ili neblagovremeno upravljanje u havarijskoj situaciji, prihvatio ostavku koju je ponudio direktor TE ‘Pljevlja’, Vladimir Šestović“, ističu u saopštenju.

Članovi Odbora su, kako naode, detaljno analizirali raspoložive informacije u vezi sa ekološkim akcidentom, kao i preventivne mjere da se ovakva sitacija više nikada ne ponovi.

„Odbor direktora je zaključio da je akcident posljedica havarijske drenaže sistema za odvoz pepela i šljake, u situaciji koja je mogla dovesti do porasta nivoa vode na deponiji što bi ozbiljno narušilo stabilnost brane deponije ‘Maljevac’, sa nesagledivim štetnim posljedicama po ljudske živote, stambene objekte i ostala materijalna dobra“, navode u saopštenju.

Menadžment Društva će, kako navode, morati da sagleda kvalitet i adekvatnost svih procedura koje se tiču mjera zaštite životne sredine i obezbjeđenja objekata.

„U cilju njihovog poboljšanja i prevencije nastajanja ovakvih i sličnih situacija do završetka ekološke rekonstrukcije objekta, u okviru koje će se kroz investicije od preko 60 miliona eura obezbijediti da Termoelektrana bude najsavremenija u regionu, a bezbjednost ljudi i životne sredine na najvišem nivou“, piše u saopštenju.

Iz EPCG ističu da zaposleni, sa upravljačkom i rukovodnom strukturom na čelu, ostaju posvećeni viziji razvoja nacionalne Elektroprovrede na principima održivosti i očuvanja životne sredine, a u cilju obezbjeđenja pouzdanijeg napajanja električnom energijom i podizanja kvaliteta života svih građana Crne Gore.

„Kao društveno odgovorna kompanija izvućićemo pouke iz ovog teškog izazova, unaprijediti poslovanje i u saradnji sa nadležnim institucijama, lokalnom samoupravom i NVO sektorom, učiniti sve kako bi sanirali nastalu štetu“, zaključili su u saopštenju.

Najnovije vijesti

Po rastu BDP-a sada u vrhu Evrope

25. septembra 2021. 10:15

Spaliće 21.360 doza AstraZeneke

25. septembra 2021. 09:41

Prognoza vremena – 25. septembar

24. septembra 2021. 22:47

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26312 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11665 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10954 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10319 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9539 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9017 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8577 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 8568 pregleda
%d bloggers like this: