EPCG: Prihvaćena ostavka Šestovića

    1 godina pre 1020 pregleda Izvor: RTCG

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) je prihvatio ostavku direktora TE “Pljevlja” Vladimira Šestovića, zbog ekološkog akcidenta na vodotoku Vezišnice i Ćehotine.

“Elektroprivreda Crne Gore izražava duboko žaljenje zbog ekološkog akcidenta na vodotoku Vezišnice i Ćehotine 04. jula ove godine i iskreno se izvinjava građanima Pljevalja i cjelokupnoj javnosti zbog tog nemilog događaja, kao i neadekvatnog informisanja javnosti o cijelom slučaju”, navode u saopštenju.

Odbor direktora je, kako navode,  analizirao aktuelnu situaciju u TE “Pljevlja”, njene uzroke i posljedice na vanrednoj sjednici, održanoj u skladu sa zaključcima Vlade Crne Gore.

“Odbor je, i pored činjenica koje ne ukazuju na bilo kakvo nestručno ili neblagovremeno upravljanje u havarijskoj situaciji, prihvatio ostavku koju je ponudio direktor TE ‘Pljevlja’, Vladimir Šestović”, ističu u saopštenju.

Članovi Odbora su, kako naode, detaljno analizirali raspoložive informacije u vezi sa ekološkim akcidentom, kao i preventivne mjere da se ovakva sitacija više nikada ne ponovi.

“Odbor direktora je zaključio da je akcident posljedica havarijske drenaže sistema za odvoz pepela i šljake, u situaciji koja je mogla dovesti do porasta nivoa vode na deponiji što bi ozbiljno narušilo stabilnost brane deponije ‘Maljevac’, sa nesagledivim štetnim posljedicama po ljudske živote, stambene objekte i ostala materijalna dobra”, navode u saopštenju.

Menadžment Društva će, kako navode, morati da sagleda kvalitet i adekvatnost svih procedura koje se tiču mjera zaštite životne sredine i obezbjeđenja objekata.

“U cilju njihovog poboljšanja i prevencije nastajanja ovakvih i sličnih situacija do završetka ekološke rekonstrukcije objekta, u okviru koje će se kroz investicije od preko 60 miliona eura obezbijediti da Termoelektrana bude najsavremenija u regionu, a bezbjednost ljudi i životne sredine na najvišem nivou”, piše u saopštenju.

Iz EPCG ističu da zaposleni, sa upravljačkom i rukovodnom strukturom na čelu, ostaju posvećeni viziji razvoja nacionalne Elektroprovrede na principima održivosti i očuvanja životne sredine, a u cilju obezbjeđenja pouzdanijeg napajanja električnom energijom i podizanja kvaliteta života svih građana Crne Gore.

“Kao društveno odgovorna kompanija izvućićemo pouke iz ovog teškog izazova, unaprijediti poslovanje i u saradnji sa nadležnim institucijama, lokalnom samoupravom i NVO sektorom, učiniti sve kako bi sanirali nastalu štetu”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6590 pregleda