Evo koja su tri najposjećenija grada na svijetu

    1 sedmica pre 255 pregleda Izvor: portalanalitika.me

Očekivali biste da će Pariz biti najposjećeniji grad na svijetu ili možda Njujork

Očekivali biste da će Pariz biti najposjećeniji grad na svijetu ili možda Njujork i njegovi zeleni urbani parkovi i beskrajni skupovi blistavih nebodera, ili Kankun, sa svojim svjetski poznatim gostoprimstvom, luksuznim boravcima i najsjajnijim plavim vodama, ali nije nijedan od navedenih. 
U nastavku pogledajte koja tri grada su najposjećenija na svijetu. Listu je sačinio portal Traveloffpath.com.

3. Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati

Metropola Dubai je treći najposjećeniji grad na svijetu, koji je prošle godine ugostio 16,8 miliona gostiju.
Sa svojim inovativnim hotelima, uključujući odmaralište u obliku mjeseca koje će uskoro biti otvoreno, i velikim planovima za povećanje dužine javnih plaža za 400%, ovaj bliskoistočni dragulj će privući sve veći broj posjetilaca u narednim godinama.

2. London, Ujedinjeno Kraljevstvo

London je drugi najposjećeniji grad na svijetu. Njegovo mnoštvo znamenitosti, uključujući arhitektonske ikone poput Big Bena i Tower Bridge-a, čini se da je u posljednje vrijeme na listi svih ljubitelja putovanja, toliko da ih je 18,8 miliona ovdje sletjelo 2023.

Da, vrijeme može da bude loše, ali ovo je ipak prijestonica sa fascinantnom istorijom koja se proteže preko dva milenijuma i kosmopolitskim osjećajem kao nigdje drugdje u Evropi.

1. Istanbul, Turska

Smješten između istočne Evrope i zapadne Azije, polažući pravo na teritorije oba kontinenta i konstantno na vagi između svojih evropskih korijena i orijentalnog duha, Istanbul je vodeća turistička destinacija na svijetu, privlačeći 20,2 miliona gostiju prema posljednjoj statistici.

To je značajan rast od 26% u odnosu na prethodnu godinu, kako navodi Euromonitor International.