Formira se radna grupa za provjeru diploma

    1 mesec pre 313 pregleda Izvor: PV Informer

U skladu sa zaključcima Vlade Crne Gore, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) će formirati Međuresorsku radnu grupu koja će se baviti provjerom inostranih obrazovnih isprava na privatnim i javnim obrazovnim ustanovama u regionu, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Radnu grupu će, pored predstavnika Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, činiti i predstavnici Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva finansija, Ministarstva javne uprave, Uprave policije, Državnog tužilaštva, Uprave za inspekcijske poslove, Unije poslodavaca i Privredne komore i predstavnici NVO/Udruženje građana.

„Primarni zadatak Radne grupe će biti da predloži model provjere inostranih obrazovnih isprava o završenom srednjem i visokom obrazovanju stečenom na privatnim i javnim obrazovnim ustanovama u regionu. Takođe, Radna grupa će kroz saradnju sa poslodavcima, prvenstveno u javnom sektoru, obezbijediti provjeru obrazovnih isprava zaposlenih lica“, navode iz MPNI.

Na ovaj način će, dodaju, Ministarstvo i Vlada Crne Gore sistematskim pristupom stati na put zloupotrebama načina dobijanja obrazovnih isprava na svim nivoima obrazovanja i napraviti odlučan korak ka uspostavljanju adekvatnog mehanizma za prepoznavanje i vrednovanje obrazovanja.